Testi pozitif çıkanlar ve temaslılara özel Pozitif Taksi!

Testi pozitif çıkanlar ve temaslılara özel Pozitif Taksi!
Güncelleme:

Adana'da Seyhan belediyesi, korona virüs testi pozitif çıkan veya virüs şüphesi olan vatandaşların hastaneye ulaşımını sağlamak için ‘Pozitif Taksi’ adını verdiği özel araçları hizmete sundu. Kaynak: Testi pozitif çıkanlar ve temaslılar için ‘Pozitif Taksi’ uygulaması!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Adana İl Pandemi Kurulu’nun aldığı kararlara paralel hizmet üreterek halk sağlığının korunması için bu hizmet uygulamaya kondu. Belediyeye bağlı sağlık işleri müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek özel araçlarla, virüs tanısı konulan, birlikte yaşadığı veya çalıştığı kişilerde korona virüs testi pozitif çıkan ve durumundan şüphelenilen kişilerin hastanelere toplu taşıma araçlarıyla gitmesinin önlenmesi hedefleniyor. Pozitif Taksi’den faydalanmak isteyenlerin, kendilerinin veya temas ettiği kişilerin korona virüs testinin pozitif çıktığını belgeleyerek 0322 431 59 33 numaralı telefondan talepte bulunması gerekiyor.

PANDEMİ ŞARTLARINA UYGUN DİZAYN EDİLDİ 

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, şüphe durumunda bireylerin kimseyle temas etmeden steril araçla evinden hastaneye götürülmesini amaçladıklarını belirterek şunları söyledi: “Pandemi şartlarına uygun olarak dizayn edilen Pozitif Taksi her kullanımdan sonra sterilize edilecek. Esas olan halkımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami derece uyarak virüse yakalanmamasıdır. Pozitif vakalarla sağlıklı insanlarımızı birbirinden uzaklaştırmak gerekiyor.”