Uluslararası Şema Terapi Kongresi bu yıl İstanbul'da

Uluslararası Şema Terapi Kongresi bu yıl İstanbul'da

İstanbul ilk kez Uluslararası Şema Terapi Kongresi’nin ev sahibi.

Özellikle kişilik bozukluğu tedavisindeki etkinliği bilimsel olarak kanıtlanan Şema Terapi’nin dünya toplantısı İstanbul’da 12-14 Haziran tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze’de düzenleniyor.

“Şema Terapi: Parçaların toplamından çok daha fazlası” başlıklı kongreye Türkiye’den ve dünyadan yaklaşık 1000 konuğun katılımı bekleniyor. Bir önceki Uluslararası Şema Terapi Kongresi New York’da düzenlenmişti.

Katılımcılar ve konuşmacılar arasında Jeffrey Young, Arnoud Arntz, Chris Brewin, Ida Shaw gibi psikoloji dünyasının yakından tanıdığı uzman ve doktorlar var. Beyin ve kişilik yapılanması arasındaki ilişki konusundaki kitapları ve çalışmalarıyla tanınan Dr. Dan Siegel ise uydu bağlantısıyla kongrede olacak. Uluslararası Şema Terapi İstanbul Kongresi’nde ele alınacak konular arasında; şema terapi, nörobiyoloji, travma semptomları,  baş etme yöntemleri gibi başlıklar bulunuyor.

Bilgi ve kayıt için kongrenin uluslararası web sitesine  www.isst2014istanbul.org  adresinden ulaşmak mümkün. Kongrenin  Türkiye çalışmaları PsikoNET  Psikoterapi ve Eğitim Merkezi, organizasyon sekreterliği ise Flap Tur tarafından yürütülüyor.