Vatandaş gidecek ülke arıyor (!)

Vatandaş gidecek ülke arıyor (!)

Seçim sonuçlarından sonra sosyal medyanın yeni gündem maddesi bu oldu: "Bu ülkeden gitmek.."

AKP’nin sandıktan tek başına iktidar çıkmasının ardından, artabilecek baskılardan korkan muhalifler, kendilerine ‘gidecek ülke’ arıyor. Sosyal medyada da, arkadaş sohbetlerinde de parayla vatandaşlık satan ülkeler konuşuluyor. Dün, internette en çok araştırılan konu da bu oldu. Peki hangi ülke, hangi şartlarla vatandaşlık veriyor?

İşte yanıtı:

MALTA

650 bin Euro karşılığında vatandaşlık hakkı tanıyor. Avrupa Birliği vatandaşı olma şansı var. Schengen Bölgesi’nde bulunuyor ve ABD ile vize anlaşmasına sahip.

SİNGAPUR

Vatandaşlık şartı en zor ülkelerden biri. Öncelikle hesabınızda 2 milyon dolar olması gerekiyor. Bir de yıllık 160 milyon cironuz olmalı. Sonrasında vatandaşlık cepte…

BELÇİKA

Vatandaşlık için en az 3 yıl bu ülkede yaşamanız gerek. Sonrasında devlet tarafından sizin için belirlenen bir miktar para karşılığında Belçika vatandaşı olabiliyorsunuz.

ARNAVUTLUK

Bir Balkan ülkesi olan Arnavutluk, ülkede 200 bin dolarlık yatırım yapana vatandaşlık hakkı tanıyor.

KARADAĞ

Eski Yugoslavya’nın dağılmasından sonra bağımsızlığına kavuşan Balkan ülkesi Karadağ, 500 bin Euro karşılığında vatandaşlık satıyor.

DOMİNİK CUMHURİYETİ

Ülkenin vatandaşlık için tarifesi değişiyor. Eğer bekarsanız 100 bin dolara vatandaş olabiliyorsunuz. Ancak evli ve çocukluysanız bu tutar 200 bin dolar oluyor.

GÜNEY KIBRIS

AB ülkesi Kıbrıs Rum kesimi, vatandaşlık hakkı için 3 milyon Euro talep ediyor.

GRENADA

Vatandaşlık hakkı için 100 bin dolarlık yatırım şartı koyan bir diğer ada ülkesi de Grenada, Karayip Denizi’nin doğusunda yer alıyor.

İNGİLTERE

5 yıl süreyle 1 milyon sterlin yatırım yapmalısınız.

ALMANYA

Almanya vatandaşlığı için gerekli olan minimum yatırım miktarı 250 bin Euro.

HONG KONG

Asya’nın en büyük serbest pazarı ve limanı; en işlek ticaret, endüstri ve turizm merkezi Hong Kong vatandaşlığı için yaklaşık 1 milyon 260 bin dolar tutarında bir yatırım yapmanız gerekiyor.

URUGUAY

Para vermeniz gerekmiyor. Bulaşıcı hastalığınız olmaması ve aylık 1200 dolar maaşınız olması yeter. 3 yıllık ikamet sonunda ise Güney Amerika ülkesi Uruguay’ın vatandaşı olabilirsiniz.

AMERİKA

1 milyon dolarlık şirket kurar veya hükümetçe belirlenen bir bölgede 500 bin dolarlık yatırım yaparsanız süresiz oturma izni alabiliyorsunuz. 5 yıl Amerika’da yaşarsanız da vatandaş olabiliyorsunuz.

BULGARİSTAN

Eğer 1 milyon levalık (1,2 milyon dolar) yatırım yaparsanız ve 1 yıl süreyle bu ülkede ikamet ederseniz vatandaşlık alabiliyorsunuz.