Veliefendi Hipodromu'na polis baskını

Güncelleme:

İstanbul polisi, Veliefendi Hipodromu'na helikopter destekli operasyon düzenledi.

Veliefendi Hipodromu'nda, çok sayıda polis ekibinin katılımıyla operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı bazı şubeler ile ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde Veliefendi Hipodromu'na geldi.

Bazı ekipler hipodrom çevresinde güvenlik önlemi alırken, bazıları da hipodrom kompleksine girdi.

Helikopter destekli gerçekleşen operasyonda, hipodroma giriş ve çıkışlar da kapatıldı. Öte yandan, aramalar devam ederken bazı hipodrom görevlilerinin de operasyon sırasında atların bakımlarına devam ettiği görüldü.

Veliefendi Hipodromu'na polis baskını - Resim : 1

İŞTE OPERASYONUN PERDE ARKASI

Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Veli Efendi Hipodromu'nda çeşitli suçların işleniyor olabileceği, birçok ağır bulunan mekanda suçluların saklanmış olabileceği ve terör örgütü mensuplarının burayı gizlenme amaçlı kullanıyor olabileceği ihtimali ile arama izni istedi. Talep yazısında hipodromun kontrolsüz olduğu, özel güvenliğin kontrolü yeterince sağlayamadığı kaydedildi.

Başsavcılık, bu izin talebini Sulh Ceza Hakimliği'ne iletti. Talebi değerlendiren Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği arama izni çıkardı. Kararda, hipodromda 678 ağır bulunduğu kaydedildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri hipodroma girdi. Yaklaşık 4 saat süren arama saat 09.30 sularında tamamlandı.

TÜRKİYE JOKEY KULÜBÜ: DESTEKLİYORUZ

Türkiye Jokey Kulübü, operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle: "Bu sabah (7 Ağustos 2017) İstanbul Veliefendi Hipodromu’nun pansiyon (ahırlar) bölgesinde kişilere yönelik, narkotik ve asayiş ekipleriyle geniş çaplı bir inceleme yapılmıştır. Türkiye Jokey Kulübü olarak, emniyetimizin zaman zaman gerçekleştirdiği bu tarz uygulamaları sonuna kadar desteklediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

AA