Antalya'da açık alanda alkol yasağı

Antalya'da açık alanda alkol yasağı
Güncelleme:

Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Antalya Valiliği, açık alanda alkol içilmesini yasaklayan bir karara imza attı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Antalya Valiliği, 'çevreyi rahatsız edecek şekilde, araç içerisinde ve açıkta alkol içilmesini' yasaklayan bir açıklama yaptı.

Antalya Emniyeti'nin internet sayfasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl İdaresi Kanunu hükümleri uyarınca, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması, huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi mahallin en büyük mülki amirinin ödev ve görevleri arasındadır."

'UYMAYANLAR HAKKINDA KABAHATLER KANUNU'NU İHLALDEN İŞLEM YAPILACAK'

"Bu bağlamda, Antalya il sınırları içerisinde huzur ve güvenliği ile kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçun aydınlatılması amacıyla, kamunun istifadesinde açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde, meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde veya umumun istifadesinde sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlarda, ibadethaneler ile terk edilen kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM'leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri vb. ile nerede park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesinin yasaklanarak, bu karara uymayanlar hakkında işlenen fiil başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32 Maddesini ihlalden işlem uygulanacağına dair Valilik Makamı'nın Olur'ları ile karar verilmiştir."

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI

Antalya Valiliği, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün “Antalya’da çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesi valilik kararı İle yasaklandı” şeklindeki duyurusu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle dendi: “Basında ve sosyal medyada Antalya Valiliğinin bir kararı ile ilgili olarak yoğun bir şekilde haber ve paylaşımların yapıldığı görülmüştür. Bahse konu kararın şehrimizde alkol tüketilen (Otel, Bar, Restoran, Pub, turizm belgeli tesisler vb…) mekânlara yönelik hiçbir düzenleme içermemesine rağmen, “Antalya’da turizmi bitirecek karar”, “Alkol içmeyi yasaklayan karar”, “özgürlükleri kısıtlayan karar” gibi manipüle edici ve gerçeği yansıtmayan haberler yapılmıştır.

Haberde de belirtildiği üzere, söz konusu karar, şehrimizde huzur ve güvenliği ile kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçun aydınlatılması amacıyla alınmıştır. Valilik Kararı, kentimizde yaşayan insanların ve bölgemize tatil amaçlı gelen yabancı ve yerli turistlerin rahatsız edilmeyeceği, kentin tarihi ve doğal güzellikleri ile kent mobilyalarının korunacağı, halkın halkımızın huzur ve güven içerisinde gündelik yaşamını sürdürebileceği bir ortamın tesis edilmesini amaçlamaktadır.

Herkes bilmelidir ki, ülkemiz turizminin başkenti olan Antalyamız başta olmak üzere, dünyanın her yerinde turistler, kendisinin ve bulunduğu çevrenin rahatsız edici olmamasını ve güvenli olmasını ister. Bu güzel kentin ülkemiz adına üstlendiği misyonun, turizm açısından taşıdığı önemin ve diğer hassasiyetlerin farkında olan ve bunun gereğini yerine getiren bir yönetim anlayışı çerçevesinde ve tamamen mevcut yasalardaki düzenlemeler ışığında alınan bahse konu kararın, bir yasaklama değil, aksine insanlarımızın rahatsız edilmeyecekleri bir ortamda ve özgürce yaşamalarını sağlamayı hedeflediğini tekraren vurgulamak isteriz.

Ayrıca, kararda her şeyin açık ve net olmasına rağmen ‘Antalya’da turizmi bitirecek karar’, ‘Alkol içmeyi yasaklayan karar’ gibi başlıklarla haberleştirilmesini, habercilik etiği açısından doğru bulmadığımızı ifade ederiz.”

Seçiniz...