Türel’den kahraman gaziye geçmiş olsun ziyareti

Türel’den kahraman gaziye geçmiş olsun ziyareti

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşındaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın uçaklarla bombalanması sonucu yaralanan Antalyalı özel harekat polisi Erol Ay’ı evinde ziyaret etti.

FETÖ’nün kanlı darbe girişimi sırasında, asker kıyafeti giymiş teröristler, F-16 uçakları ile Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalamış, bu hain saldırıda 47 özel harekat polisi şehit olmuştu. Darbe girişimini haber alır almaz, hainlerle mücadele için Gölbaşındaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na koşan Antalyalı özel harekat polisi Erol Ay da, saldırısı sırasında ayağına isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kahraman polisi Antalya’da istirahat ettiği Uncalı’daki evinde ziyaret etti. 2012 yılında da Şırnak Cudi dağında PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada yaralanarak gazi olduğunu söyleyen 45 yaşındaki Erol Ay, 15 Temmuz gecesi de FETÖ tarafından saldırıya uğrayarak, ikinci kez gazi olma şerefine eriştiğini söyledi. 18 ve 12 yaşlarında iki çocuk sahibi olan Ay, “Şırnak’ta aldığım gazi unvanını gururla taşıyordum. Ancak bu gazilik için içim buruk. İçimizden hainlerin bizi bombalayacağı hiç aklıma gelmezdi. Şimdi oğlum da polis okulunu kazandı. O da vatanına en iyi şekilde hizmet edecek” dedi.

Başkan Türel de, kahraman polise geçmiş olsun dileklerini ileterek, acil şifalar diledi. Polisimizin darbe gecesi destan yazdığını söyleyen Türel, kahramanlığı için Erol Ay’a teşekkür etti. Başkan Türel, Türk halkının darbe gecesi Türkiye’nin geleceği için hayatını hiçe sayan ve canını hiç düşünmeden veren polis, asker, sivil tüm kahramanları asla unutmayacağını ifade etti.