Erkekler neden aldatır ?

Erkekler neden aldatır ?
Güncelleme:

Sadece erkeklere değil tamamen insana özgü olan aldatmayla ilgili uzmanlar bakın ne diyor ?

Psikolog Enise Öziç, “Erkeklerin aldatmasında birçok sebep olabilir ancak bu sebepler üç gruba ayrılır. Erkeğin kişilik ve karakter özellikleri; kadın eşin erkek eş ile ilgili tutum ve davranışları, eşlerin kişisel duygusal ve cinsel olarak birbirini tanıyamaması şeklinde sıralanabilir” dedi.

Liv Hospital Samsun’dan Psikolog Enise Öziç, “Erkekler Neden Aldatır?” konusu hakkında bilgilendirdi. Öziç, “Evlilik, öncesinde çiftlerin birbirini gerek karakter özellikleri olarak gerekse de kültürel özellikler olarak çok yönlü tanıyarak yapılması gereken bir birlikteliktir. Ancak bazen bu duruma dikkat edilmediğinde; sonrasında evliliklerde sorunlar yaşanmaktadır. O sorunlardan biri ise aldatma, aldatılma konusudur. Her iki taraftan da aldatma davranışıyla karşılaşılsa da bu oran erkeklerde biraz daha farklı olabilir” açıklamasını yaptı.

“Peki, erkekler neden aldatır?”
Erkeklerin aldatma nedenlerine değinen Enise Öziç, “Erkeklerin aldatmasında birçok sebep olabilir ancak bu sebepler üç gruba ayrılır. Erkeğin kişilik ve karakter özellikleri; kadın eşin erkek eş ile ilgili tutum ve davranışları, eşlerin kişisel duygusal ve cinsel olarak birbirini tanıyamaması şeklinde sıralanabilir. Aldatmaya iten durumlardan bazıları; erkekteki duygusal tatminsizlik, öz güven eksikliği, bağlılıktan korkmak, kötü bir evlilik ve huzursuz bir ev ortamı olabilir. Eşler arasındaki iletişim sorunları ise dolaylı olarak bu süreci olumsuz etkilemektedir” diye konuştu.

“Neler yapılabilir?”
Aldatılmaya karşı yapılabileceklerden bahseden Psikolog Enise Öziç, “Üstesinden gelemediğiniz bireysel sorunlarınız varsa çözüm için destek alın. Evlilikle ilgili sorunlarınız varsa bunu çözmeye çalışın fakat birlikte çözemiyorsanız kesinlikle bir uzmandan destek alın. Eşlerinize taleplerinizi açık ve net bir şekilde belirtin. Birbirinizi cinsel ve duygusal yönden yeniden keşfedin. Rutinden çıkıp ilişkinize farklılıklar getirin. Cinselliği bir görev gibi değil aksine duygularınızla birlikte yaşayın” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

İHA