Evde manikür yapmanın püf noktaları

Evde manikür yapmanın püf noktaları
Güncelleme:

Evde kendi ellerinize kendiniz manikür yapabilir. İşte size yardımcı olacak öneriler.

Bir kadını bakımlı gösteren en önemli yer elleridir. Bakımlı eller erkeklerin kadınlarda en dikkat ettiği yerdir. Bu nedenle bakımlı eller için tonlarca para ödeyemiyor ya da ödemek istemiyorsanız, evinizde kendi ellerinize manikür yapabilmeniz için tüyolarımıza mutlaka bakın.

ÖNCE SET ALIN

Öncelikle bir manikür ve pedikür seti edinin. Seti alırken çok sert olmayan törpüler almaya özen gösterin. Ayrıca kağıt törpü çok daha sağlıklıdır.

Sonra setin içinde kap varsa o kaba yoksa kendinizin temin edeceği bir kaba sıcak su koyun ve ellerinizi 15 dakika kadar suyun içinde bekleterek yumuşamasını sağlayın.15 dakika sonra ellerinizi sudan çıkararak pamuklu bir havlu ile kurutun ve tırnak diplerinize vazelin sürün.

ŞİMDİ BAŞLAYABİLİRSİNİZ

Şimdi manikür işlemlerini yapmaya başlayabilirsiniz.

Tırnak üstündeki etlerinizi kesmeyin, etleri içici ile geriye doğru iterek maniküre başlayın. Daha sonra törpü ile tırnaklarınızı yanlardan tırnak ortasına doğru hafifçe törpülemeye başlayın.

Törpüleme işleminden sonra tırnak cilaları ile tırnaklarınıza ışıltı katmak için hafif cilalayın. Cilalama işleminden sonra ellerinizi kremleyin.

Ellerinizi kremledikten sonra istediğiniz renk ojeyi sürün. 

Evinizde kendinize manikür yaparak bakımlı ellere sahip olabilirsiniz.