Saçlarınızı kestirmedne kırıklardan kurtulun

Saçlarınızı kestirmedne kırıklardan kurtulun
Güncelleme:

İşte saçlarınızı canlandırıp ipeksi parlaklığa kavuşturacak maske tarifleri.

Bakımsız görünen, matlaşan saçlarınızı canlandırmak ve kırıkların önüne geçebilmek için saçlarınızı bakıma alabilirsiniz.

Formül 1 : Zeytinyağı

Gece yatmadan önce saçlarınızın uçlarına, özellikle kırık olan kısımlarını kaplayacak şekilde zeytinyağı sürebilirsiniz.

Ertesi sabah saçlarınızı vitaminli bir şampuan ile yıkayabilirsiniz. Zeytinyağlı temel saç bakımını haftada iki ya da üç kez tekrarlayabilirsiniz. Saçlarınızın onarılmasına ve nemini kazanmasına yardımcı olacaktır.

Formül 2 : Hint Yağı, Hardal Yağı ve Zeytinyağı

Aktarlarda bulabileceğiniz Hint yağını, hardal yağını ve zeytinyağını eşit miktarlarda karıştırıp bir süre ısınmalarını beklemelisiniz. Karışım ılıyana kadar bekleyip, ardından saç derinize masaj yaparak sürmelisiniz. Saçlarınızı sıcak bir havluyla sarıp, iki saat bu şekilde beklemelisiniz. Sonrasında saçlarınızı yıkayıp durulamalısınız. Bu uygulama saçlarınızın yumuşak ve ipeksi olmasını sağlayacaktır.

Formül 3 : Zeytinyağı, Bal ve Tarçın

Zeytinyağı, süzme bal ve toz tarçını eşit miktarlarda karıştırıp elde ettiğiniz maskeyi, saç dipleriniz dâhil tüm saçınıza, masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 15 dakika saçınızda beklettiğiniz karışımı, saçlara bakım yapan bir şampuan ile yıkayabilirsiniz. Haftada iki kez tekrarladığınız bu maske, saçlarınızın parlamasını ve canlanmasını sağlayacaktır.

Formül 4 : Zeytinyağı

Bir yumurta sarısı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir kapta iyice karıştırıp, saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Karışımı saçınızda 10 dakika beklettikten sonra şampuanla yıkayıp durulayabilirsiniz. Saçlarınız daha sağlıklı bir görünüm kazanacaktır.