Şık hanımlar için kötü haber !

Şık hanımlar için kötü haber !
Güncelleme:

Kayropraktör Tim Hutchful, giysilerin vücudumuza verdiği zararları anlatıyor.

İngiltere’nin Kayropraktik (alternatif eklem ve omurilik tedavi yöntemi) Örgütü, özellikle kadınlar için günlük kıyafetlerde görülmeyen zararları merceğe aldı.

 

Kayropraktör Tim Hutchful, boyun, sırt ve diz ağrılarında aslında güvenli bulunan birçok kıyafetin önemli rol oynadığını söyledi.

İşte Hutchful’un sıraladığı tehlikeler:

Kalem etek: Dengeli yürümeyi ve dizleri bükmeyi zorlaştırıyor. Kas çekilmesine, disklerde soruna yol açabilir.

Ağır kolye: Boyun kasları, tendonları ve eklemlerine fazladan yük getiriyor. Boyun tutulması, uzun vadede duruşsal eğriliklere neden olabilir.

Korse: Likralı veya esnek değilse, nefes alımını sınırlıyor, omurgaya anormal basınç uyguluyor. Bel altı ve üstünde kalıcı zararlar oluşturuyor.

Yüksek topuk: Hem ayak hem de sırt sağlığını tehlikeye atıyor. Baldır kaslarını kısaltıp dolaşım sistemine zarar veriyor.

Boyundan üçgen bağlamalı üstler: Bikini, bluz veya iç çamaşırda bu modellerin tercih edimemesi öneriliyor. Tıpkı ağır kolyeler gibi uygulanan baskı yüzünden boyun, omuz ve sırt sağlığını tehdit ediyor.

Dar sutyen: Omuzlarda fiziksel ve biyolojik sorunlara davetiye çıkarıyor.

Dar kotlar: Hem bel hem kalça hem de baldırları sıkı saran pantolonlar, yürüyüşü bozduğu gibi eklemlerde uzun vadede ağrılara neden oluyor.

Büyük çantalar: Özellikle dirseğe takılan büyük çantalar da omurgada zamanla eğriliğe neden olan görüntü bozukluğunu tetikliyor ve omuz, sırt ve boyun sağlığını etkiliyor.

Hürriyet