Soros

Güncelleme:

“George Bush dünya için felakettir” Bu sözlerin sahibi 74 yaşındaki Dolar milyarderi George Soros. “ Bush’u iktidardan indirmek hayatta tek emelim” diyen Soros gün görmüş ve deneyimli bir insan. Ailesi, Macaristan’ın önce Nazi çizmesi sonra Sovyet Tank paletleri altında ezilişini yaşamış, bir Musevi. Bugünlerde, Soros derbi maçını kazanmış bir teknik adam gibi keyifli. Harcadığı fonlar ve aktardığı paralar Gürcistan’da Shevardnadze’nin iktidarını bitirdi. Tiflis’teki bağımsız TV kanalı, sokaklardaki barışıl gösterici olarak eğitilmiş kişiler ve muhalefet partisi gibi ‘kadife devrim’ unsurlarının hepsi Soros tarafından finanse edildi.

Dünden Bugüne :

Soros’u dünya çapında üne kavuşturan olay 1992 senesinde yaşandı. Soros İngiliz Sterling’in değer kaybedeceğini hesaplayarak döviz spekülasyonuna girdi. İngiltere Merkez Bankası ile kapışan Soros sonunda İngilizleri nakavt etti ve bir günde 1 milyar dolar kazandı. Belki hatırlarsınız, 1997 senesinde Asya’da ortaya çıkan döviz krizinden de sorumlu tutulan Soros’tu. Zamanın Malezya Başkanı Mahathir Mohammad Soros’a fena saldırdı. Soros kendi eleştirdiği dünya ekonomik sistemi ve döviz rejiminden kazandığı inanılmaz serveti oluştururken, bir noktada kendi ‘çift standardını’ kendi içinde taşıdı.
George Soros bütün bunları yaparken iki defa başı derde girdi. Birincisinde 1970’li yıllarda, ABD Sermaye Piyasası Kurulu ile hisse senetleri manipülasyonundan dolayı hüküm giymemek için, sulh yolu ile çözüme gitti. İkincisinde, Fransa’da bir banka hisselerinde yaptığı ‘insider trading’ suçundan dolayı geçen yıl hüküm giydi. Karar şimdi temyiz aşamasında.

İlginç Sosyal Projeler :

Soros sadece büyük paralar harcayarak iktidarları etkileyen bir kimse değil. Halka inebilen ve yerinde harcamalar yaparak toplumu bilinçlendiren birisi. Macaristan’da İnternet öncesi ‘yeraltı’ medyası oluşturmak için finanse ettiği 1100 fotokopi makinası bu tür projelere bir örnek. İkinci bir örnekte, Sovyetlerin çökmesinden sonra 35 bin Rus akademisyen ve bilimadamına her ay 500 dolar karşılıksız burs ödemesi. Saraybosna’da halkın su ihtiyacını gidermek için gittiği çeşme başında uzaktan nişancı Sırplar tarafından vurulduğunu gören Soros’un, hemen bir içme suyu projesi finanse ettiğini bilmem hatırlarmısınız.

Soros Hedefte :

Soros uluslararası şirketlerin karalistesinde .Yeraltı zenginliklerinin 3.Dünya ülkelerinde yaşayanlara yansımadığını belirten Soros, uluslararası şirketlerin bu ülkelerde tıpkı gelişmekte olan ülkelerde davrandıkları gibi, rejimlere yaptıkları parasal destek ödemelerini, kamuya açıklamalarını istedi. Uluslararası maden ve petrol devleri tabii ki bundan pek hoşlanmadılar ve Soros’a düşman kesildiler.
Soros geçen ay dünyanın saygın gazetelerinden Washington Post’a verdiği mülakatta, Bush’un ‘Ya bizdensin ya da bize karşısın’ söylemini Almanların Nazi propagandasına benzetti. Soros’un Demokrat Partiye yaptığı son 10 milyon dolarlık yardımla birlikte, sağcılar ve tutucular Soros’un Demokrat Partiyi satın aldığını iddia ettiler. Tutucu medya patronu Conrad Black’in ‘Jerusalem Post = Kudüs Postası’ gazetesinde yer alan bir makale, Soros’u Dünya Musevilerini sabote etmekle suçladı ve Soros’un‘Saray Musevisi, Seyyah Musevi ve Ortaçağ Tefecisi imajı sergileyerek, anti-Semitik çarpık kafaları beslediğini’ iddia etti.

Soros Ne Diyor ?

George Soros Ocak ayında yayınlanacak kitabında özetle söyle diyor: Bush’un partisiyle problemim yok. Bush’la problemim var. “The Bubble Of American Supremacy = Amerikan Üstünlüğünün Balonu “ adlı kitapta Soros, Bush’un Terörizm stratejisinin yanlış olduğunu ve ters tepeceğini savunuyor. Terörizm’in pan-zehirinin uluslararası işbirliği olduğunu savunan Soros, adil ve serbest ticaret öneriyor.
Soros’un Bush’la ilgili bir de kişisel deneyimi var. Bush’un şahsi serveti, Spectrum 7 adlı Teksaslı Petrol arama şirketinin satışından kaynaklanmakta. Spectrum 7 şirketi batmak üzere iken Harken Enerji isimli bir şirket 1986 senesinde yüklü bir paraya George Bush’un şirketini satın alıyor. O tarihte George Bush’un babası ABD Başkan Yardımcısı. Ve şimdi lütfen dikkat buyurun, Bush’un batmak üzere olan şirketini satın alan Harken Şirketinin büyük ortağı, George Soros !!!
Bu tür alış-verişlerin ustası Soros gerçeği inkar etmiyor. Ve bakın Soros ne diyor :
“Bush bize Körfez bağlantısını sağlayacaktı. Fakat bir sonuç çıkmadı. Biz siyasi nüfuz satın aldık. O kadar. Bush sıkı bir iş adamı değildi “
Bir George’un diğer George için görüşleri bunlar.

İşte böyle sayın seyirciler, pardon okurlar. Gürcistan, Bakü-Ceyhan, Soros derken Türkiye burnunun dibinde yaşananlara seyirci. Başbakan iyi bir topçu fakat, Türkiye dış politika’da sürekli ofsayt, dış sahada sürekli mağlup !!!


Washington DC


Diğer Yazıları
31 Mart Vakası & 31 Mart Yerel Seçimleri
Bir Türk Kedisinin Amerika Macerası
Yüzde 0,0055