Kerküklü Gençlerin Kurtlar Vadisi Hayranlığı

Kerküklü Gençlerin Kurtlar Vadisi Hayranlığı

Irak’ın Kerkük kentine bağlı Leylan kasabasındaki bir grup genç, Kurtlar Vadisi dizisi ve başrol karakteri Alemdar’a hayranlıklarını amatör kamera ile benzer sahneler çekerek dile getiriyor- Türkmen, Kürt ve Arap gençlerden oluşan 30 kişilik amatör ekip,

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentine bağlı Leylan kasabasındaki bir grup genç, Türkiye'de bir özel kanalda yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisi ve başrol karakteri Polat Alemdar'a hayranlıklarını amatör kamera ile benzer sahneler çekerek dile getiriyor.

Türkmen, Kürt ve Arap gençlerden oluşan 30 kişilik ekip, kendilerini "Kurtlar Vadisi Kerkük" olarak adlandırıyor. Aksesuar, kıyafet ve dekoru kendi imkanlarıyla temin eden ekip, aksiyon, macera ve diğer sahneleri cep telefonlarıyla çekip, bilgisayarda montajlıyor. 5-10 dakikadan oluşan amatör kısa filmler, sosyal medyada yayınlanıyor.

Kurtlar Vadisi'ndeki sahnelerden esinlenen film ekibi, Iraklı gençlere "terör örgütü DAEŞ'e katılmayın" şeklinde sosyal mesajlar da veriyor.

Sahnelerinde Polat Alemdar karakterini oynayan Kerküklü Arap İsmail İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmde Türkmence, Arapça ve Kürtçe dilinde diyaloglara yer verildiğini söyledi.

Film ekibinin yönetmenliğini yürüten Türkmen Muhammed Şükür ise ekipte yaşları 14 ila 20 arasında değişen Türkmen, Kürt ve Arap genç oyuncuların yanında kameraman ve montajcıların da olduğunu söyledi.

Kurtlar Vadisi Kerkük sahnelerinin üç dilde çekildiğini anlatan Şükür;

"Hiçbir ayrım olmadan ve sorun yaşamadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmamız, yıllardır anlaşamayan siyasilerimize de bir mesajıdır" dedi.

Şimdilik çekimler için cep telefonu kullandıklarını ifade eden Şükür, profesyonel kamera olması halinde daha güzel çekimler yapacaklarını dile getirdi.

Şükür, Kurtlar Vadisi sahnelerinin yanı sıra bugüne kadar "İntikam", "Üç Kanka Başkan" ve "Laylan Kurtları" kısa filmlerini çektiklerini kaydetti.

Irak'ta yaşananları beyaz perdeye aktarma projeleri olduğunu aktaran Şükür, bunun için Irak hükümeti ve yerel yönetimlerden destek beklediklerini dile getirdi.

Kürt oyuncu İbrahim Haşim ise "Bu ekibe altı kişiyle başladık. Bugün sayımız 30'u buldu. Hangimiz hangi milletteniz bilmiyoruz. Üç dili de konuşuyoruz. Halkın verdiği destek de bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Haşim, projelerinin toplumsal duyarlılığı hedeflemesi nedeniyle Kerkük halkı tarafından sevildiklerini, güvenlik güçlerinin de istedikleri bölgede çekim yapmalarına izin verdiklerini ifade etti.