Son Umut ne kadar izlendi ?

Son Umut ne kadar izlendi ?

Russel Crowe'un ''Son Umut'' filmi 1 milyon barajını aşmayı başardı.

Vizyonda beşinci haftasını geride bırakan Russel Crowe'un 'Son Umut' filmi bir milyon barajını aşarken yakın dönemde Türkiye sinemasında çekilen hiçbir 'Çanakkale' filminin bu başarıya ulaşamadığını görüyoruz. Sinan Çetin'in Çanakkale filmi salonlara çektiği 200 bin izleyiciyle hayal kırıklığı listesinin tepesinde.

1 MİLYON BARAJINI AŞTI

Çanakkale Savaşı sırasında üç oğlunu kaybeden acılı bir babanın hikâyesini anlatan ‘Son Umut’ (Water Diviner) yakın dönemde Türkiye’de çekilen ‘Çanakkale’ filmlerinin ulaşamadığı bir milyon barajını geçmiş durumda.

Filmde Binbaşı Hasan rolünde izlediğimiz Yılmaz Erdoğan, en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Avusturya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi tarafından verilen ülkenin en önemli sinema ödülü AACTA'yı kazanınca Son Umut geçen haftanın gündemine oturdu.

14 MİLYON LİRALIK GİŞE HASILATI

Türkiye’de 26 Aralık’ta gösterime giren film vizyondaki beşinci haftasını doldurdu. 1. 260. 720 kişi tarafından izlenen ‘Son Umut’ gişe 14 milyon 108. 789 TL hasılat bıraktı.

Türkiye’deki Cem Yılmazlı ve Yılmaz Erdoğanlı çekimler basında sıkça yer almış, Russel Crowe’un İstanbul gezmelerinde 'Maximus, Maximus’ diyerek kendisine el sallanmasıyla yedi tepeli onun açısından da iz bırakanlar arasına girmişti.

TÜRKİYE’NİN ÇANAKKALE FİLMLERİ 1 MİLYONU GEÇEMEDİ

Russel Crowe’un Water Diviner’i sinema salonlarındaki gişe macerasına devam ediyor. Peki Türkiye’nin Çanakkale filmlerinin gişe macerasının nasıl sonuçlandı?

Yakın geçmişte Türkiye Sineması’nın iyi bir Çanakkale filmi olmadığı düşüncesiyle yola çıkarak art arda filmler çekildi. ‘Çanakkale: Yolun Sonu’, ‘Çanakkale 1915’ ve ‘Çanakkale Çocukları’ filmleri 2012-2013 arasında izleyiciyle buluştu. Bu filmlerin hiçbiri 1 milyon izleyici barajını geçemedi.

EN ÇOK İLGİYİ GÖREN ÇANAKKALE 1915

325 kopyayla vizyona giren ve 43 hafta vizyonda kalan ‘Çanakkale 1915’, 918.181 kişiye ulaşarak üç film arasında en çok kişi tarafından seyredilen film oldu. Yönetmen koltuğunda Yeşim Sezgin’in oturduğu yapımın gişe hasılatıysa 7 milyon 607.755 TL olarak gerçekleşti.

Yönetmen koltuğunda Serdar Akar ve Kemal Uzun’un yer aldığı Çanakkale: Yolun Sonu 25 hafta vizyonda kalırken 670.925 izleyiciye ulaştı. Filmin hasılatı 5 milyon 372.30 TL oldu.

SİNAN ÇETİN’İN ÇANAKKALE FİLMİ 200 BİN İZLENDİ

Sinan Çetin’in 2012 yapımı filmi Çanakkale Çocukları’ysa 200.397 kişi tarafından izlenerek hayal kırıklığı yarattı. Film 1 milyon 736. 853 kişi TL hasılat elde etti.

SON MEKTUP GELİYOR

Bir Çanakkale filmi olan Son Mektup 18 Mart 2015’te izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Özhan Eren’in üstlendiği filmin başrollerinde Tansel Öngel, Nesrin Cevadzade, Hüseyin Avni Danyal gibi isimler yer alıyor.