MasterChef'te şampiyon belli oldu!

MasterChef'te şampiyon belli oldu!
Güncelleme:

MasterChef 2019 şampiyonu dün akşam yarısı banttan yarısı canlı yayınlanan final bölümünde belli oldu. Ceren ile Alican'ın yarıştığı ve kazanan ismi belirleyen son virajda çok ilginç anlar da yaşandı.

MasterChef 2019 yarışmasının büyük finali 29 Aralık Pazar akşamı canlı yayınla ekrana geldi. Finale kalan iki başarılı yarışmacı Cemre Uyanık ve Alican Sabunsoy, üç ayrı oyunda mücadele etti ve şampiyonluk için iddialı menüler hazırladı. TV8'in patronu Acun llıcalı da canlı yayını seyirciler arasında izledi. İşte Cemre ve Alican'ın final yemekleri ve aldıkları puanlar.

FİNALDE CEMRE VE ALİCAN KAÇ PUAN ALDI?

MasterChef finalinde Cemre ve Alican ilk turda dünya mutfağından bir menü yaparak yarıştı. Başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan menüler hazırlayan Cemre ve Alican yemeklerini şeflerin tadımına sundu.

İkinci turda ise bu defa Türk mutfağından bir menü hazırladılar. Şefler her iki turda da yemekleri tadarak puanlarını verdi. Ancak puanlar, canlı yayındaki 3. turda açıklandı. İlk iki tur sonunda Cemre 43, Alican ise 42 puana ulaştı. Böylece Cemre final oyununa 1 puanlık avantajla girdi.

 CANLI YAYINDA İMZA YEMEKLERİYLE YARIŞTILAR

Finalin son turunda ise canlı yayında Alican ve Cemre, imza yemeklerini yaparak yarıştı. Cemre, Anadolu adını verdiği kuzu kafesten bir yemek yaptı.

Alican ise deniz ve et ürünlerinden oluşan bir yemekle jüri karşısına çıktı.

Cemre ve Alican'ın son yemeklerini tadan jüri üyeleri, MasterChef 2019 şampiyonunu belirleyecek olan oylamayı yaptı.

ACUN ILICALI DA FİNALİ İZLEDİ

TV8'in patronu Acun Ilıcalı da MasterChef canlı yayınını stüdyoda büyük bir heyecanla izledi. Ilıcalı geçtiğimiz hafta, O Ses Türkiye jüri üyeleriyle birlikte MasterChef'te yarışmıştı.

MASTERCHEF 2019 ŞAMPİYONU KİM OLDU?

MasterChef 2019 birincisi olan isim şeflerin tadımları ve puanlarından sonra TV8 canlı yayında açıklandı. Yemekleri tadan şefler, iki yarışmacının da hazırladıkları tabakları MasterChef finaline layık buldu.

Ancak şefler, et ve deniz ürünlerini birleştiren Alican'ın yemeğinde, ahtapotun az piştiğini belirttiler. Alican ahtapotun diri kalması nedeniyle puan kaybetti. Cemre'nin kendine has tarzıyla yaptığı Anadolu isimli yemeği ise büyük beğeni topladı.

Son yemekler sonunda şeflerden toplamda 68 puan alan Cemre Uyanık, MasterChef 2019'un şampiyonu oldu. Diğer finalist olan Alican Sabunsoy ise 64 puan aldı.

Somer Şef'in şampiyonluğunu açıkladığı Cemre, finalde yarıştığı Alican'a sarılarak teselli etti. Cemre, MasterChef şampiyonluk kupasını da Alican ile birlikte havaya kaldırdı. MasterChef şampiyonu olan Cemre, son model bir arabanın sahibi oldu.

Seçiniz...