Bel ve boyun ağrısı olanlar dikkat

Bel ve boyun ağrısı olanlar dikkat

Bel ve boyun fıtığında ameliyat en son çare...

Antalya’da 25. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi’ne katılan Alman Doktor Wolfgang von Heymann, fıtık ağrısı yaşayanları uyardı...

Alanında doktorlar  22-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen “25. Ulusal Fiziksel ve Tıp Rehabilitasyon Kongresi”nde buluştu. Kongrede, bel ve boyun fıtığı, sırt ağrıları gibi kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının ilaçsız-ameliyatsız iyileştirilmesini sağlayan yöntem de masaya yatırıldı. Bu alanda dünyanın sayılı isimleri arasında yer Alman Doktor Wolfgang von Heymann, Türkiye’de de giderek yaygınlaşan “manuel terapi” hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

SADECE ELLER KULLANILIYOR

Uluslararası Manuel Terapi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Alman Manuel Terapi Birliği Başkan Yardımcısı olan Heymann, “Bel ve boyun fıtığında ameliyat son çare” dedi. Heymann, bel ve boyun fıtığına ameliyatsız-ilaçsız çözüm sağlayan manuel terapiyi, “Vücudumuzun hareket etmesini sağlayan kemik, eklem ve kaslardan oluşan lokomotor sistemdeki sorunların teşhisi, tedavisi ve önlenmesine yönelik bilgi ve becerilerin oluşturduğu tıbbi disiplin” olarak tanımladı.

TEDAVİ İÇİN EN İYİ YÖNTEM

Manuel terapinin en önemli amacının, hastaya acı veren ve tedavi edilebilir aşamada olan omurilik bozukluklarının teşhis ve tedavisi olduğunu vurgulayan Heymann, “Farklı metotlarla yapılmış pek çok araştırmaya göre manuel terapi, nedeni belli olmayan akut sırt ağrılarının tedavisi için en iyi yöntemdir. Gevşetici ilaçlar ya da ameliyatlardan çok daha iyidir. Manuel terapi, ağrıları yok etmekle kalmadığı gibi sağlık sisteminin tasarruf etmesini de sağlar” dedi.

ERTUĞRUL AKBAY UZMANLARLA FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPTI

“25. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi”ne katılıp bir sunum yapan “Yaş 75 Yolun Yarısı” adlı kitabın yazarı Gazeteci  Ertuğrul Akbay,  burada alanında uzman profesörlerle tanıştı.
Akbay, ABD Vanderbilt Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Walter R. Frontera ve Uluslararası Manuel Terapi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Alman Manuel Terapi Birliği Başkan Yardımcısı Doktor Wolfgang von Heymann ile fikir alışverişinde bulundu. Efsane Gazeteci Yazar Ertuğrul Akbay, tedavi yöntemlerini ilginç bulduğu ABD’li ve Alman uzmanla söyleşi yaptı.

BİTKİSEL PROTEİN, HAYVANSALDAN DAHA YARARLI

Antalya’da 25. Ulusal Fiziksel Tıp ve  Rehabilitasyon Kongresi’ne katılan ABD’li  Profesör Frontera, bitkisel protein önerdi.

Antalya’daki  “25. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi”nde, sağlıklı yaşam hakkındaki sunumlar büyük ilgi çekti. Uzman doktorların ortak görüşü, yüzde 100 doğal, saf ve katkısız buğday ruşeymi tozu gibi bitkisel proteinlerin, hayvansal proteinlerden daha yararlı olduğuydu. Bu konuda açıklama yapan isimlerden biri de, ABD’deki Vanderbilt Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Walter R. Frontera oldu. Dünyaca ünlü Prof. Frontera, yaşlanmanın olumsuz etkilerini ortadan kaldırmanın yöntemlerini anlattı.

KAS ZAYIFLIĞINA DİKKAT

Türkiye dahil birçok ülkede yaşam sürelerinin yükseldiğine dikkat çeten Frontera, “30 yaşından sonra insan kas oranını ve gücünü kaybetmeye başlıyor. Bu sorun kontrol edilmezse, kas zayıflığına bağlı olarak düşme ve kemik kırılmalarında hayati tehlike yaratan komplikasyonlar oluşabilir” dedi. Prof.  Frontera, kas zayıflığının ve buna bağlı oluşacak olumsuzlukların önüne geçmek için protein diyeti tavsiye etti. Sağlıklı yaşam için yüzde 90 bitkisel protein, yüzde
10 ise hayvansal protein tüketilmesi gerektiğini belirtti.

DUYGUSAL ETKİLERİ VAR

Sporun önemine de vurgu yapan Frontera, “Bilimsel araştırmalar, egzersizlerin düzenli yapılması halinde kasları güçlendirdiğini,  kemik sağlığına iyi geldiğini,     yüksek tansiyon ve insülin direncinin kontrolüne yardımcı olduğunu, psikolojik ve duygusal açıdan olumlu etki yaptığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.