''Hoş bir görüntü değildi''

''Hoş bir görüntü değildi''
Güncelleme:

İbrahim Kutluay, TOP 16 grup aşaması ve Maccabi FOX maçında rakibin karşılaşmayı uzatmaya götürme çabası hakkında konuştu.

Darüşşafaka Doğuş Kulübü İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay, TOP 16 grup aşaması ve Maccabi FOX maçında rakibin karşılaşmayı uzatmaya götürme çabası hakkında konuştu.

Darüşşafaka Doğuş Kulübü İcradan Sorumlu Yönetim  Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay, THY Avrupa Ligi'nde Top 16 turunda yer alacakları E  Grubu'nda ilk 4'e girerek çeyrek finale çıkmak istediklerini söyledi.
 
Türk basketbolunun unutulmaz isimlerinden İbrahim Kutluay, Darüşşafaka  Doğuş'un hedeflerini AA'ya anlattı.
 
Avrupa Lig'inde normal sezonda zorlu bir gruptan çıkarak Top 16'ya  kaldıklarını belirten Kutluay, şöyle konuştu:
 
"İlk sezonumuzda çok zorlu bir grupta mücadele ettik. Zor gruptan  çıkarak hedefimiz olan Top 16'ya kalmayı başardık. Deplasmanda aldığımız Maccabi  FOX galibiyeti bizim açımızdan grubun dönüm noktasıydı. Neticede son maça kaldı.  İsrail deplasmanında kazandığımı 11 sayılık avantajı burada en iyi şekilde  kullandık. İlk hedefimiz olan Top 16'yı yakaladık. Kulüp imajı olarak çok  önemliydi bu. Takımımızı da buraya kalmak için kurduk. Bunu başardığımız için hem  teknik heyeti hem de oyuncu kadromuzu tebrik ediyorum. Önemli bir iş başardılar."
 
Top 16'da iki Türk takımı Anadolu Efes ile Fenerbahçe'nin yanı sıra  İspanya'dan Unicaja Malaga, Hırvatistan'dan Cedevita, Yunanistan'dan  Panathinaikos, Sırbistan'dan Kızılyıldız ve Rusya'dan Lokomotiv Kuban'la ilk 4  mücadelesi vereceklerini hatırlatan Kutluay, "Son 16'da grubumuzda 3 Türk takımının olması önemli. Diğer grubun daha kuvvetli olduğunu kabul etmekle  birlikte bizim grubumuzda da çok tehlikeli takımlar olduğunu göz ardı edemeyiz.  Her takımı en azından kendi sahamızda yenebilecek gücümüz olduğunu biliyoruz. Top  16 dendiği zaman Avrupa Ligi yeniden başlar ve herkes bir vites artırarak oynar.  Hedefimiz Top 16 grubunda da ilk 4'e girerek çeyrek finale çıkmaktır" ifadelerini kullandı.
 
Kutluay, Maccabi FOX maçında rakibin karşılaşmayı uzatmaya götürme  çabasıyla ilgili olarak, "Geçtiğimiz senelerde de böyle maçlar oldu. Takımlar  sayı farkını yakalamak için bu tarz şeyler yapıyorlar. Bunun 1.5 dakika kala  başlaması ilginç oldu. Hoş bir görüntü olmadı ama basketbol kazanılmak için  oynanan bir oyun. Rakip koç bunu yaptığı için bir şey diyemeyiz. Biz amacımıza  ulaştığımız için memnunuz" diye konuştu.