Amatör ligden Avrupa'ya !

Amatör ligden Avrupa'ya !

Muratbey Uşak Başantrenörü Ozan Bulkaz, yeni sezonda takımıyla FIBA Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmayı hedefliyor.

Basketbolda bu sezon ilk kez düzenlenecek FIBA Şampiyonlar Ligi'nde  gruplara kalmak için 2. ön eleme turunda mücadele edecek Muratbey Uşak'ı  kesintisiz 15 yıldır çalıştıran Ozan Bulkaz, AA muhabirine açıklamada bulundu.
 
Bulkaz, doğup büyüdüğü kenti basketbol şehri yapma hayaliyle 15 yıl  önce yola çıktıklarını ve bunda başarı sağladıklarını belirtti.
 
Üç sezondur Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne renk kattıklarını, iyi  basketbol oynadıklarını, dev bütçeli takımların arasından sıyrılarak üst sıraları  zorladıklarını dile getiren Bulkaz, takım olarak bundan sonraki hedeflerinin  Türkiye'de ve Avrupa'da şampiyonluk olduğunu söyledi.
 
Muratbey Uşak Genel Menajeri Fatihan Erdoğan ile 15 yıl önce  çıktıkları yolda tüm imkansızlıklara rağmen "tırnaklarıyla kazıyarak" bu günlere  geldiklerini kaydeden Bulkaz, yola çıkış hikayelerini şu sözlerle anlattı:
 
"Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra beden eğitimi öğretmeni  olarak doğup büyüdüğüm Uşak'ta çalışmaya başladım. Fatihan ile tanıştıktan sonra  içimizdeki basketbol sevgimizi işimize yansıttık, önce okul takımını şampiyon  yaptık, ardından Uşak Emniyetspor adı ile bir takım kurduk. 2003 yılında namağlup  olarak amatör ligden Türkiye Basketbol İkinci Ligi'ne çıktık, sponsor  bulamadığımız için o yıl ligde oynayamadık."
 
Bulkaz, Fatihan Erdoğan ile birlikte amatör ligden başlattıkları  takımın ismini Uşakspor, Uşak Belediyespor, Uşak Üniversitesi Spor, Uşak Sportif  olarak birkaç kez değiştirdiklerini, 2005 yılında maddi imkanları zorlayarak  Türkiye Basketbol İkinci Ligi'ne ikinci kez çıktıktan sonra 2013 yılında Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne yükselmeyi başardıklarını aktardı.
 
"Avrupa şampiyonluğu neden olmasın?"
Geride kalan yıllarda basketbol adına güzel işler yaptıklarına  inandığını belirten Bulkaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bir hayale inandık, sıfırdan takım kurduk ve bu günlere geldik.  Amatörden başlayıp Avrupa kupalarına uzanan bir düş bu. Bizim için imkansız diye  bir şey yok. Bu sezon çok iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye ve Avrupa  şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz. 'Neden olmasın?' diyoruz, çünkü biz kurulu bir  takımın başına geçip çalışmadık. Bu takım bizim her şeyimiz, o yüzden çok çalışıyoruz. Kazanmayı çok istiyoruz. Taraftarımız her şeyi biliyor, dolu  tribünlere oynuyorsak bu 15 yıllık emeğin karşılığı."
 
"Küçük bütçeli bir takımız ama iyi basketbol oynuyoruz, heyecanlıyız,  disiplinliyiz." diyen Ozan Bulkaz, "Başarısız olmayı aklımızdan bile geçirmiyoruz  ama basketbolda her şey var. Önceki yıl EuroChallenge Kupası'nda iyi mücadele  ettik. Bu yıl çok daha iyiyiz. FIBA Şampiyonlar Ligi'ne kalmak, gruplardan çıkmak  istiyoruz. Çok özel bir seyircimiz var. Hepsini tanırım, onlar da beni tanır.  Potanın etrafında toplanmış tam bir aileyiz." şeklinde görüş belirtti.
 
Kentin takıma sahip çıktığını, ancak daha iyi yerlere gelmek için  ekonomik kaynaklara ihtiyaçları olduğunu kaydeden Fatihan Erdoğan ise uzun yıllar  Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde mücadele etmek istediklerini ifade etti.
 
Yeni spor salonunun inşasının hızla sürdüğünü anlatan Erdoğan, "Bu yıl  daha heyecanlı ve güçlüyüz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik, oynadığımız 9  hazırlık maçının 7'sini kazandık. Oyuncular arasında uyumu sağladık. Lige daha  hazır başlıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.