ABD'de 'Yılın Sporcusu' ödülünü bir at kazandı

ABD'de 'Yılın Sporcusu' ödülünü bir at kazandı

Dünyaca ünlü Sports Illustrated dergisinin internet sitesi üzerinden yaptığı '2015 Yılının Sporcusu' anketinde birinciliği American Pharoah' adlı at kazandı.

Amerikan Sports Illustrated (SI) dergisi 2015 yılının en iyileri ödüllerini açıkladı.

Tüm büyük spor branşlarından 11 aday belirleyen dergi yaptığı anket sonrası yılın sporcusu ödülünü American Pharoah isimli ata verdi. Henüz üç yaşında olan bu safkan at, oyların yüzde 47’sini alırken, Kansas City Royal takımı ise ikincilik ödülünü aldı. Barcelona’nın yıldız futbolcusu Lionel Messi ise bu kategoride üçüncü olarak, önce bir ata ardından bir takıma geçilmiş oldu.

Ödülün oldukça saçma olduğu yönünde eleştiriler ise ilk iki sıranın açıklanmasının ardından geldi. Bir atın bireylere verilen bir ödüle layık görülmesini doğru bulmayanlar, Kansas City’e takım halinde ödül verilmesinin ise ikinci bir saçmalık olduğu yönünde görüş bildirdi.

Messi’nin bu ödülü alması gerektiği ve “Yılın Sporcusu Ödülü” nün bir “insana” verilmesini söyleyen eleştirmenler, Sports Illustrated’i kriterlerini açıklamaya davet etti. Oylamaya 590 bin kişi katıldı.

SI'nin esasında bireysel olan yarışmasında Kansas City Royal Beyzbol Takımı, ikinci sırayı aldı.

SI'NİN OYLAMASINDA İLK 5'E GİREN İSİMLER
1-American Pharoah: 279 bin oy
2-Kansas City Royal: 171 bin oy
3-Lionel Messi: 36 bin oy
4-Stephen Curry: 25 bin oy
5-Jordan Spiteh: 15 bin oy

AMERICAN PHAROAH NEDEN BİRİNCİ SEÇİLDİ?

American Pharoah, Triple Crown olarak da bilinen ve sadece üç yaşlı İngiliz atlarının katılabildiği Kentucky Derby, Preakness Stakes ve Belmont Stakes yarışlarından oluşan üçlemeyi 37 yıl sonra kazanan 12.at olarak tarihe geçti. American Pharoah bu başarılarıyla sahibine milyonlarca dolar kazandırdı.

Bu arada Time dergisi de '2015 Yılının En İyi Kişisi' anketinde 'American Pharoah'ı adaylar arasında gösterdi.