Usain Bolt bir bunu yapmamıştı

Usain Bolt bir bunu yapmamıştı
Güncelleme:

Jamaikalı atlet güle oynaya kazandığı 200 metre yarı finalinde De Grasse ile son metrelerde adeta sohbet etti.

Bolt rahat bir şekilde finişe giderken kendisine yetişen Kanadalı atlet, “Seni geçebilir miyim?” diye sorunca “Burası yarı final, şaka değil” karşılığını verdi

Rio Olimpiyatları’ndaki Usain Bolt rüzgârı esmeye devam ediyor. Erkekler 200 metre yarı finalinde birinciliği yine kaptırmayan Bolt’un finiş çizgisine gelirken Andre de Grasse ile yaşadığı diyalog ve şakalaşmaları gündeme damgasını vurdu.
 
19.78’lik süresiyle birinciliği bırakmayan Bolt, arkasından yetişen De Grasse’a şans tanımadı. Koşu sırasındaki o görüntüyü yorumlayan Bolt, rakibinin kendisinden ilginç talebini anlattı.

44-001.jpeg
 
AS gazetesine konuşan rekortmen atlet, “Yarışı rahat geçiriyordum ve biraz yavaşlamak istedim. Arkama bir baktığımda De Grasse’ın atak yaptığını ve yanıma geldiğini gördüm. Şaka yollu bana ‘Seni geçiyim mi?’ dedi, ben de gülerek, ‘Burası yarı final, şaka değil, ‘dedim. Ardından ‘yapmak zorundayım’ karşılığını verince şaka yollu ‘yavaşlamalısın, ne yapıyorsun’ cevabıyla kazandım” diye anlattı.
 
Hakkını teslim etti

 
De Grasse’ın kendini zorladığını kabul eden 29 yaşındaki atlet, “Kesinlikle De Grasse’ın hakkını teslim etmeliyim. Çok yetenekli bir sporcu. Ayrıca genç ve hızlı biri, finalde yarışmayı sevdiğim sporculardan” yorumunu yaptı.
 
‘En doğru stil’
 
Jamaika’nın gururu Usain Bolt, yarışlardaki koşu stilini de değerlendirdi. Kendisi için en doğru yöntemin bu olduğuna vurgu yapan tecrübeli atlet, “Benim boyum diğerlerine göre daha uzun. Bana sorarsanız çıkış olarak ve sonrası anlamında en doğru stil bu. Her zaman bu benim için daha iyi oldu” dedi. 
 
Usain Bolt, emekli olduktan sonra De Grasse’ın yerini alabileceği yorumlarını da cevapladı. Kanadalı atletin çok iyi bir sporcu olduğunu kaydeden Bolt, “Benim yerimi alır mı alamaz mı, ben bir şey söyleyemem. Ama bildiğim şu, çok iyi ve çok iyi olacak. Çok yetenekli. Ne olur gerçekten bilemem” ifadelerini kullandı.
 
‘Gatlin’e şaşırmadım’
 
Erkekler 200 metre yarı finalinde Justin Gatlin ve Yohan Blake’in elenmesine de değinen Usain Bolt, şaşırmadığını söyledi.
 
Gatlin’in yarıştan önce sakat olduğunu anlatan Bolt, “Özellikle 100 metre yarışlarından sonra sakat olduğunu ve ağrı çektiğini biliyordum. Kendisi de acılarından yakınıyordu. Artık yaşı da ilerledi. Zaten ben hep genç atletlerle yarışmaktan çekinirim” diye konuştu.
 
Büyük sürpriz
 

Rio’da erkekler 200 metre yarı finali önemli bir sürprize sahne oldu. Usain Bolt’un ardından en iyi atletler olarak yorumlanan Justin Gatlin ile Yohan Blake’in vedaları herkesi şaşırttı. Büyük bir sürpriz olarak final etabını kaçıran 2 önemli yarışçı, geride kaldı.

Etiketler Usain Bolt De Grasse