Rus sporcuların kaderi Erdener’in elinde

Rus sporcuların kaderi Erdener’in elinde

Olimpiyata katılacak Rus sporcuları, aralarında Uğur Erdener'in de bulunduğu üç kişilik komite belirleyecek.

Rus sporcuların, devlet bilgisinde doping yaptıkları konusundaki rapordan sonra, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) her branşın Uluslararası komitesini yasaklama konusunda serbest bırakmıştı. Uluslararası Halter ve Atletizm Federasyonları bütün Rus sporcuların yarışmasını yasaklarken diğer federasyonlar hemen hemen hiçbir sporcuyu yasaklamadı. Ancak IOC federasyonların kararlarını aynen kabul etmiyor.

Bu kararlar önce Uluslararası Spor Tahkim Kurulu CAS’ta görüşülecek. Onaylanan kararlar bu defa üç kişilik bir komiteye gelecek. Üç kişilik komitenin üyelerinden biri de Uğur Erdener. Diğer temsilciler Alman Claudia Bokel ve İspanyol Juan Antonio Samaranch jr. Komite CAS’tan temiz raporu alan Rus sporcuları tek tek masaya yatıracak ve kimlerin olimpiyata katılabileceğine karar verecek. Bütün bu incelemeler cuma günü yapılacak açılış töreninden önce bitecek.

Uğur Erdener ve Samaranch, Rus sporculara açık kapı bırakan IOC Başkanı Alman Thomas Bach’a yakın olarak tanınıyor. Alman üye Bokel ise Rusların olimpiyata katılmasına karşı çıkanlar arasında bulunuyor.