Yasemin'in hedefi madalya

Yasemin'in hedefi madalya

Türkiye okçuluk sporu tarihinde olimpiyata gidecek en genç sporcu unvanının sahibi 18 yaşındaki Yasemin Ecem Anagöz, madalya hedefliyor.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na hazırlanan Türkiye Okçuluk Milli takımı, Antalya’da 100’üncü Yıl Tesisleri’nde çalışmalarını sürdürüyor. Rio’ya Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz gitmeyi garantilerken, takım kotası kazanabilmek için 12 Haziran’da Antalya’da yapılacak Dünya Kupası 3’üncü Ayak yarışmaları son şans. Yarışmada, milli takım erkekler ve kadınlarda olimpiyat kotası kazanmak için mücadele edecek. Okçuluk Milli Takım Antrenörü Göktuğ Ergin, olimpiyat oyunlarına hazırlık kapsamında çalışmalarının devam ettiğini ve gelecek hafta dünya kupası yarışında kota için mücadele edeceklerini söyledi.

MİLLİ TAKIMIN RİO YOLUNDA SON VİRAJI

Olimpiyatlara bireyselde Mete ile Yasemin’in katılma hakkı kazandığını hatırlatan Ergin, Okçuluk Dünya Kupası 3’üncü Ayak Yarışı ile takım halinde erkekler ve bayanlarda kota almak için mücadele edeceklerini söyledi. Kadınlarda ve erkeklerde 3’er sporcuyla takım halinde Rio’da yer almak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Ergin, “Yasemin ve Mete’nin Avrupa şampiyonasında gösterdiği performans hepimiz için motivasyon kaynağı oldu. Ümit ediyorum ki ülkemizi olimpiyatlarda daha fazla sporcuyla temsil edeceğiz” dedi.

“HERKESİN KAZANMA ŞANSI VAR”

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda okçulukta tek sporcunun Türkiye’yi temsil ettiğini hatırlatan Ergin, genç sporcuların Rio’da bu sayıyı 2’ye çıkarmasının başarı olduğunu söyledi. Yasemin ile Mete’nin olimpiyattaki her sporcu kadar madalya şansı olduğuna dikkati çeken Ergin, “Dünyanın en iyi 64 sporcusu olimpiyatta yer alacak. Herkesin kazanma şansı var. Bu güne kadar favoriler hiç kazanamadı. Biz de en iyiyi yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

METE İLKİ BAŞARMAK İSTİYOR

Babasının yönlendirmesiyle küçük yaşta okçuluk sporuna başlaşan Mete Gazoz, kısa sürede elde ettiği başarılarla milli takıma seçildi. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda kazandığı derecelerle göz dolduran Mete Gazoz, Avrupa Şampiyonası’nda Rio’ya katılma hakkı kazanarak, genç yaşına rağmen okçuluk sporunda büyük başarıya imza attı. Okçuluk milli takımındaki en genç sporcular arasında yer alan 17 yaşındaki Mete Gazoz, “Olimpiyatta tüm sporcular gibi hedefim ilk üçe girmek. Dünya Kupası 3’üncü Ayak yarışında takım olarak olimpiyata katılmak için yarışacağız. Takım halinde olimpiyata katılmak için kota alacağımızı kesin olarak görüyorum. Türkiye okçuluk tarihinde olimpiyatta madalya kazanıp, ilk 3’e giren ilk sporcu olmak istiyorum” dedi.

OKÇULUK SPOR TARİHİNE ADINI YAZDIRDI

Küçük yaşta arkadaşının kazandığı madalyaları görünce heveslenerek okçuluk sporuna başladığını anlatan Yasemin Ecem Anagöz, Türk okçuluk tarihinde olimpiyata katılma hakkı kazanan en genç sporcu olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Okçuluk sporuna başladığı günden itibaren ailesi ve kendisinin hedefleri olduğunu anlatan Yasemin Ecem Anagöz, “9 yaşındayken arkadaşımın kazandığı madalyaları gördüm. Spora başlamak istiyordum ve heveslenip okçuluk branşını seçtim. Başlarken babam üst seviyede olacağımı söylerdi. Ben de milli takıma seçilmeyi hep hedefledim. Küçüklüğümden beri milli takım antrenörü olma, olimpiyata katılma isteğim vardı. Şimdi en genç bayan sporcu benim. Yaşım küçük ama ben küçük olduğumu düşünmüyorum. 9 senedir ok atıyorum. Ben kotayı hep garanti olarak görüyordum. En başından hedefim Rio’da madalya kazanmak. Şu an hedefime doğru gidiyorum. Savaşmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Etiketler yasemin ecem anagöz