Demba Ba'dan John Terry'e mesaj var

Demba Ba'dan John Terry'e mesaj var

Beşiktaş'tan Çin'e transfer olan Demba Ba, John Terry'e mesaj yolladı: İlk uçakla aramıza katıl ve Shangai hayatına alış.

Shangai Shenhua takımında forma giyen Demba Ba, "Beşiktaş'ta oynarken bir Türk menajer bana Çin'den teklif olduğunu söyledi. Fazla ilgilenmedim çünkü Çin hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Ardından Shangai Shenhua deyince Anelka ve Drogba'dan hatırladım. Anelka bana tavsiyede bulundu. Bana anlattıklarından sonra kararımı verdim. Terry'ye çağrıda bulunmam sadece bir tavsiye. Kendisiyle bu konuda konuşmadım. Birçok futbolcu beni arayıp Çin hakkında bilgi almaya başladı. Terry'nin durumu değişik. O hala Avrupa'nın üst düzey liglerinde rahatlıkla oynayabilecek bir futbolcu. 35 yaşında ve kimseye kendisini ispat etmeye ihtiyacı yok. Terry beni ararsa ilk uçakla gel derim. Her arayan futbolcuya Çin'e gel diyemem. Beni Hazard ararsa 'Aptallaşma otur oturduğun yerde' cevabını veririm" dedi.

Şu anda Terry'yi kadrosuna katmak isteyen üçi kulüp var. Sven Eriksson'ın çalıştırdığı Shangai SIPG ve Phil Scolari'nin takımı Guangzhou Evergrande. Eski Chelsea oyuncusu Dan Petrescu Jiangsu Suning'i çalıştırıyor.

Demba Ba ayrıca, "Beni arayan her arkadaşıma değişik tavsiyelerde bulunuyorum. Değişik bir kültür ve alışmak için zamana ihtiyaç var. Çocuklarım ve eşim Paris'te yaşıyor. Çocuklarımın tahsilini Paris'te bitirmelerini istedik. Onları çok özlüyorum. Eşime 3.5 senelik kontratım olduğunu ve bunun çok uzun olmadığını söyledim. Ben Paris'e bir haftalığına gidebilirim. Eşim ve Çocuklarım da tatillerinde benim yanıma gelebilirler. Premier lig Çin süper liginin rakibi değil. Buraya benim gibi kariyerlerinin sonunu yaşayan futbolcular geliyor. Unutmamamız gereken Çin'de her kulüp Asya dışından 4 futbolcu transferi yapabiliyor. Eski kulüplerimi buradan takip edebiliyorum. Beşiktaş, Newcastle, West-Ham United ve Chelsea'den haberim oluyor. Burada çok mutluyum" açıklamalarında bulundu.

Demba Ba son oynadığı  ve 3-1 kazandıkları Shijiazhuang maçında Hat-Trick yaptı.

Fanatik