Dev yıldızlar kapışıyor

Dev yıldızlar kapışıyor

EURO 2016’da yarı final aşaması takım isimleri kadar yıldızları da ön plana çıkardı.

Cristiano Ronaldo-Gareth Bale kapışmasının yanında yıldızlar topluluğu iki ülke Almanya-Fransa maçı erken final özelliği kazandı.

EURO 2016’da şampiyonluğa giden yolda yarı final maçları büyük heyecan yaratıyor. Son 4 takım arasına kalan Portekiz, Galler, Almanya ve Fransa, yıldız futbolcularıyla öne çıkıyor.

Özellikle Portekiz-Galler mücadelesinde iki isimin kapışması dikkat çekiyor. Real Madrid’in iki yıldızı; Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale, Avrupa’nın en büyük turnuvasında finale kalmak için mücadele verecek. Ayrıca 2 gol 2 asistle dikkat çeken Ronaldo ile 3 golü bulan Bale’in karşılaşmasında gol krallığı yarışı da ağırlık kazanacak.

Tarihinde hiç şampiyonluğu bulmayan Portekiz Ronaldo dışında Ricardo Quaresma ve Luis Nani isimleriyle favori olarak ağır basıyor. 2 gol 1 asistle oynayan Nani ve 1 gol 1 asistle forma giyen Quaresma, takımın gol yükünü çekiyor.

Yarı finalin diğer ayağında adeta bir erken final bekleniyor. Son Dünya şampiyonu Almanya ile kupanın ev sahibi Fransa, yıldızlarıyla kupaya renk katıyor.

Her ne kadar golcüsü Mario Gomez’i sakatlık nedeniyle kaybetse de Panzerler, Julian Draxler ve Thomas Müller kanadı, Mesut Özil orta sahası ve Toni Kroos gibi orta saha dinamosuyla sivriliyor.

Horozlarda da kupada gol rüzgarı estiren Dimitri Payet, Olive Giroud, Antoine Griezmann ve Paul Pogba dörtlüsü heyecanları artırıyor.

La Liga damgası

EURO 2016 yarı final aşamasında La Liga damgası dikkat çekiyor. Son 4 takımın kadrosunda yer alan futbolcuların İspanya’dan gelmeleri ilgi topluyor.

Özellikle Real Madrid’in yıldızları kupada öne çıktı. Gareth Bale ve Cristiano Ronaldo başta olmak üzere Pepe ile Toni Kroos gibi isimler de ülkeleri adına mücadele veriyor.

Valencia’dan Andre Gomes ve Mustafi de yer alırken, Sevilla’dan Adil Rami ile Barcelona’dan ter Stegen de son 4 aşamasında bulunuyor.

Horoz farkı

EURO 2016’da gol krallığı yarışı en az maçlar kadar ilgi görüyor. 5 maçta 11 gol atarak, kupanın en skorer takımı olan Fransa’da 3 ismin adı listede zirvede yer alıyor.

4 golüyle Antoine Griezmann listenin en başında gelirken, 3 gollü Dimitri Payet ve Oliver Giroud hemen arkadan geliyor. Yarı finalin diğer takımı Galler’de de Gareth Bale de 3 golle zirveyi zorluyor.

Almanya’da 2 gollü Mario Gomez, sakatlığı nedeniyle turnuvaya veda ederken, takım içerisinde gollerin dağılımı dikkat çekiyor. 1’er gollü Mustafi, Mesut Özil, Boateng, Draxler ve Bastian Schweinsteiger ile uyumlu bir dağılım dikkat çekiyor.

Galibiyetsiz Portekiz’de de 3 büyük yıldız Cristiano Ronaldo (2 gol 2 asist), Luis Nani (2 gol 1 asist) ve Ricardo Quaresma (1 gol 1 asist) golleri paylaşıyor.