İspanya, eskisi kadar korkutmuyor !

İspanya, eskisi kadar korkutmuyor !

Dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya, Xavi, Puyol gibi bir çok ismin gitmesiyle güç kaybetti...

Bir jenerasyon değişimi yaşayan Boğalar'ın son dev turnuvada yaşadığı başarısızlık, taşların henüz yerine oturmadığını gösteriyor.
 
İspanya, 2012'de Ukrayna ve Polonya'nın ev sahipliğinde düzenlenen son Avrupa Şampiyonası'nı zirvede tamamladı. Finalde İtalya ile karşılaşan Boğalar, Silva-Alba-Torres ve Mata'nın golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı.

1964 ve 2008'de de şampiyonlukları bulunan İspanya'nın toplamda üç kez Avrupa şampiyonluğu yaşadı. Gruptaki güçlü rakibimizin bir de Dünya Kupası zaferi bulunuyor. İspanya, Güney Afrika'daki FIFA Dünya Kupası'nın finalinde Sneijderli Hollanda'yı mağlup ederek kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

23 gol atıp, 3 yediler
Teknik direktörlüğünü eski Beşiktaş hocası Vicente del Bosque'nin yaptığı İspanya C Grubu'nu 9 galibiyet-1 mağlubiyet ile birinci tamamlayarak Fransa'daki finallere geldi. Çok atıp, az yiyen bir ekip özelliğiyle oldukça güçlü bir takım görüntüsü çiziyorlar. Elemelerde 23 gol atıp, sadece 3 tane yediler. Tek yenilgilerini deplasmanda Slovakya'ya 2-1'lik sonuçla aldılar.
 
Barça-Real karması
Takımın iskeleti Barcelona ve Real Madrid'in karışımından ortaya çıkıyor. Diego Costa, Andres Iniesta, Pedro, Fabregas ve Sergio Ramos başta olmak üzere bir çok yıldızı kadrosunda barındıran İspanya'nın kadro değeri 600 milyon euroya yakın olarak hesaplanıyor.
 
Sürpriz golcü Alcacer
Ancak bu kadar yıldızın içinde elemelerde takım adına sürpriz bir isim öne çıkmıştı. Valencia'nın 22 yaşındaki forveti Paco Alcacer kaydettiği 5 golle, ülkesinin en skorer ismi oldu. David Silva'nın elemelerde 3, Busquets-Cazorla ve Pedro'nun da 2'şer golü vardı.
 
Yeni yıldızlar aranıyor!
Tüm görkemine karşın İspanya'nın eski günlerinden uzak olduğunu söylemek zor değil. 2010'da Dünya şampiyonu olan takımın ardından, ülke futbolunun bir kuşak değişimine girmesinin bu konuda en önemli etmen olduğu belirtiliyor. Dünya şampiyonu olan takımdan Carles Puyol, David Villa ve 2012'de Avrupa şampiyonasında zirveye çıkan takımın kadrosundan Xavi ve Xabi Alonso gibi isimler artık İspanya adına forma giymiyorlar.
 
Brezilya hayalkırıklığı
Boğalar'ın jenerasyon değişikliği nedeniyle yenilenme sürecinde olduğuna ve giden büyük yıldızların seviyesinde yeni yıldızların henüz gelmediğine dikkat çekiliyor. EURO 2016'da yer alması muhtemel diğer isimlerin de eskisi kadar formda olmadığına dikkat çekiliyor. Örneğin Torres bu açıdan akla gelen ilk isim olarak gösteriliyor. Brezilya'nın ev sahipliğindeki son Dünya Kupası'nda grubunu üçüncü tamamlayarak ilk turu geçememesinin altında yatan en önemli sebeplerden bir tanesinin de bu olduğu vurgulanıyor. 
 
TEKNİK DİREKTÖRÜ: Vicente del Bosque
FIFA DÜNYA SIRALAMASI:      3.
KADRO DEĞERİ:         570 milyon euro
DÜNYA KUPASI:          Şampiyon (2010)
AVRUPA ŞAMPİYONU: Şampiyon (1964, 2008, 2012)

Milliyet