Terim'den psikolog takviyesi !

Terim'den psikolog takviyesi !

A Milli Takımımız ile birlikte kampta bulunan iki psikolog, oyuncuları mental açıdan maçlara hazırlıyor.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takımı oyuncularının EURO 2016’ya en iyi şekilde hazırlanabilmesi için psikolojik takviye de alıyor. Her zaman bilimsel metotları ön planda tutan Terim, iki psikologla takımı mental anlamda hazırlıyor.

Özellikle, kamp öncesinde ailevi sorun yaşayan ve transferde sözleşmeleri sona erip, henüz bir takıma imza atmayan isimler üzerinde yoğunlaşan psikologlar, futbolcularla hem tek tek, hem de toplu halde seanslar düzenliyor. İkisi de kendi alanında usta olan uzmanlara zaman zaman Fatih Terim de takviyede bulunuyor.

Sorunsuz takım

Eşiyle boşanan, ayrıca Fenerbahçe ile yollarını ayıran Caner Erkin, yine boşanma aşamasına gelen ve mahkemelik olan Burak Yılmaz başta olmak üzere, sözleşmeleri sona eren Mehmet Topal ile Gökhan Gönül gibi isimlerle yakından ilgilenen psikologlar, Prof. Dr. Acar Baltaş’ın koordinatörlüğünde sorunsuz bir milli takım hazırlamak için uğraş veriyor.

Kamp süresince ay-yıldızlı takımla beraber olan psikologlar, bütün problemleri hallederek oyuncuların sahaya çıkacağını dile getirdiler.

Bilimsel çalışma

Türkiye Futbol Direktörlüğü Genel Koordinatörü Bülent Bayraktar, ciddi bir çalışma süreci geçirdiklerini belirtti.

Bütün antrenmanlarda hem nabız atışlarının izlendiğini, tükürük kontrollerinin yapıldığını ve sürekli idrar ve kan analizlerinin yapıldığına vurgu yapan Bayraktar, “120 kilometre koşan bir takımın karşısına 110 kilometre koşan bir takımla çıkarsanız bir kişi eksik çıkmış olursunuz. Her akşam 1.5 saat, ekip olarak aldığımız verileri bilimsel olarak masaya yatırıyoruz” diye konuştu.

UEFA’dan yine doping kontrolüne geldiğini işaret eden Bülent Bayraktar, “İlk olarak 10 futbolcumuz habersiz olarak kontrolden geçti. Yine geldiler. Şimdi 4 oyuncumuz kaldı. Çünkü Serdar Aziz’e de yapılmıştı” dedi.

Emre’ye alkışlı karşılama

A Milli Takım hazırlıklarını sürdürürken Dortmund’a transfer olan Emre Mor imza sonrası 20 dakikalık gecikmeyle katıldığı antrenmanda alkışlarla karşılandı. Takım arkadaşları daha sonra Emre’ye sarıldı. Fatih Terim de sahada yanına gelen Emre’nin başını okşadı ve genç futbolcuyu kutladı.

Milliyet