''Brugge gelsin, Lucescu kalsın''

''Brugge gelsin, Lucescu kalsın''

Fenerbahçe camiası bugünkü kura çekimine kilitlendi. Muhtemel rakipler belli, peki rakip kim olsun? İşte Güntekin Onay'ın cevabı...

Fenerbahçe'nin rakibi bugün belli oluyor. Güntekin Onay, Vatan Gazetesi'nde muhtemel rakipleri yorumladı ve çıkmasını istediği takımı kaleme aldı.
İşte o yazı...
 
F.BAHÇE, iki ön eleme turu oynayacak. Bugünkü kurada çıkacak olan rakiplere oranla play-off turu daha zorlu olacak. Rakiplerden önce F.Bahçe’nin yeni oluşturduğu kadroyu oturtması, şekillendirmesi ve forma sokması gerekiyor. Güçlü bir F.Bahçe bu 5 muhtemel rakibin hepsini saf dışı bırakabilecek yeterliliğe  sahip. 
 
CLUB Brugge’ü yakından tanıyoruz. Taktiksel olarak olgun bir takım. Ancak kalite anlamında sorunları var. Mevcut rakipler içinde en makulu Belçika temsilcisi gibi gözüküyor. Geçen yıldan fazla güç kaybetmediler. Oturmuş bir takım olmaları ve Avrupa tecrübesine sahip olmaları avantaj gibi duruyor. Ancak F.Bahçe, kadro mukayesesi yapınca Brugge’e oranla çok daha güçlü.
 
AJAX, PSV’nin ardından ligi 2. bitirdi. Tarihi ve geleneği büyük bir saygıyı hak ediyor. Çok büyük bir kulüp. Ancak kadro kalitesi ve Hollanda Ligi’nin son yıllarda düşen seviyesi Ajax’ı gözümüze kestirmemiz için son derece iyi bir neden. Beşiktaş geçen yıl bu turda yine Hollanda 2.’si olan Feyenoord’u rahat geçmişti. F.Bahçe de Ajax’ı geçecek güçte.
 
MONACO, geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal’i eleyip, çeyrek final oynadı. Çok güçlü bir takım savunması vardı. Ancak mevcut kadrodan Kondogbia ve Carrasco’yu sattılar. Ciddi bir güç kaybı olmasına rağmen yine de dikkat edilmesi gerek bir ekip. Milan’dan El Shaarawy’yi transfer ettiler. Moutinho, Toulalan ve Berbatov gibi uluslararası tecrübeye sahip oyuncular var. Monaco sıkı bir takım ama bileği bükülmeyecek bir ekip de değil.
 
CSKA Moskova, oturmuş bir ekibe sahip. Rusya 2.’si geçen yıl ara transferde santrfor Doumbia’yı Roma’ya satmaları onları olumsuz etkiledi. Hala da yeri dolmuş değil. Kaleci Akinfeev, Berezutski kardeşleri Ahmet Musa, Dzagoev ve Tosic gibi oyuncular üzerine kurulmuş bir oyun yapıları var. Bu turlarda Rus ekipleri bize hep ters geliyor. Kalite olarak çok ürkütücü gözükmese de CSKA, tecrübeli ve oturmuş bir takım. Dikkat edilmesi gereken bir ekip.
 
SHAKHTAR, 1 ay öncesine kadar çok güçlüydü. Ancak L.Adriano Milan’a, Douglas Costa da B.Münih’e, Fernando ise Sampdoria’ya satıldı. Ciddi kan kaybettiler. Lucescu gibi büyük deneyime sahip bir hocanın varlığı Shakhtar için büyük avantaj. Takımı toplayıp yeni yıldızlar yaratabilir. Bu tip eleme turlarında da taktiksel olarak en üst seviyede bir teknik adam olduğunu biliyoruz. Önemli oyuncuları gitmesine rağmen Shakhtar ile eşleşmek istemezdim.