Beşiktaş puanı söktü aldı !

Beşiktaş puanı söktü aldı !

Beşiktaş Şampiyonalr Ligi'ndeki ilk maçında 90+3'de Talisca'nın attığı golle Benfica ile 1-1 berabere kaldı.

Uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren Beşiktaş, grubuna puanla başladı.. Portekiz temsilcisi Benfica'ya konuk olan Kartal, ikinci yarıda etkili olduğu mücadeleden Talisca'nın müthiş golüyle beraberlikle ayrıldı...

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Beşiktaş deplasmanda Benfica ile karşılaştı. Maça baskılı başlayan ev sahibi ekip 12. dakikada Cervi ile golü buldu. Beşiktaş savunmasının arkasına atılan uzun top sonrası Eduardo Salvio sol çaprazdan şutu çekti, kaleci Tolga Zengin'in sektirdiği top sonrası Cervi, Benfica'yı 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. 30'da Quaresma'nın frikiğinde kaleci Ederson gole izin vermezken ikinci yarıya Beşiktaş, Oğuzhan-Talisca değişikliği ile başladı.

PENALTI GÜME GİTTİ

Sahada daha hareketli bir görüntü çizen Siyah-Beyazlılar, 56. dakikada Lindelöf'ün Talisca'yı indirmesiyle penaltı bekledi ancak hakem net pozisyonu görmezden geldi.

Q7 AYAĞINDAN AÇTI, CENK NET POZİSYONU HARCADI

70'te Benfica savunmasının hatasında Quaresma bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak Portekizli yıldız topu ayağından açınca kaleci araya girdi ve Beşiktaş mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi.

74. dakikada ise Aboubakar ile verkaça giren Cenk Tosun, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda sol ayağıyla vuruşunu yaptı ama top farklı şekilde üstten auta gitti.

QUARESMA AZ KALSIN YAKIYORDU

82'de yakın mesafeden çektiği şutla Grimaldo'ya baygınlık geçirten Quaresma, 2 dakika sonra defansta kaptırdığı topla Benfica'ya ikinci golü hediye ediyordu ancak Tolga, Guedes'in şutunu çıkarmayı başardı.

90+3. dakikada kazanılan frikikte Talisca topun başına geçti ve yaptığı harika vuruşla Beşiktaş'a deplasmanda 1 puanı getiren golü kaydetti: 1-1.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Milorad Mazic maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadele Eduardo Salvio ve Anderson Talisca'nın karşılıklı golleri ile 1-1 sona eriyor. Temsilcimiz zorlu Benfica deplasmanından 1 puanı almayı başarıyor.

90.DK:GOOOOOOOOLLLLLLL!!! Temsilcimiz, Anderson Talisca ile maçta durumu 1-1'e getiriyor. Ceza yayının hemen gerisinden kazandığımız serbest vuruşta topun başına Anderson Talisca geçiyor. Talisca'nın, sol ayağıyla çektiği mükemmel şut direğin dibinden ağlarla buluşuyor..

90.DK: Sol kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Caner, ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ederson De Moraes son anda topu kornere çeliyor.

90.DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

88.DK: Orta sahanın sağ tarafında Andreas Beck, rakibi Alex Grimaldo'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

88.DK: Benfica oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Ljubomir Fejsa oyundan alınırken, Guillermo Celis yerine oyuna dahil oluyor.

87.DK: Ceza sahasımızın sağ çaprazında Eduardo Salvio, topu kontrol etmek isterken Marcelo Guedes'e faul yapıyor ve hakem Milorad Mazic sarı kartını Salvio için kullanıyor.

85.DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Pizzi ortasını ceza alanına yapıyor. O noktada savunmamız topu uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahası dışı sol çaprazında Eduardo Salvio'nun önünde kalıyor. Salvio, topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor ancak Tolga Zengin bu pozisyonda da başarılı oluyor.

85.DK: Ceza alanımızın hemen önünde Ricardo Quaresma'dan topu kapan Goncalo Guedes, bir anda Tolga ile karşı karşıya kalıyor. Guedes, penaltı noktasının hemen sağından şutunu çekiyor ancak Tolga Zengin ayaklarıyla topu kornere atmayı başarıyor.

82.DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Pizzi geçiyor. Pizzi'nin ön direğe yaptığı ortasında yaşanan karambol sonrasında savunmada Dusko Tosic topu uzaklaştıran isim oluyor.

81.DK: Beşiktaş üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkınıda kullanıyor. Olcay Şahan, Vincent Aboubakar'ın yerine oyuna dahil oluyor.

79.DK: Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını ceza alanına göndermek istiyor ancak top çok şiddetli bir şekilde Alex Grimaldo'nun suratına çarpıyor ve Grimaldo kısa süreli bir baygınlık geçiriyor.

78.DK: Yarı alanımızın sağ tarafında Andreas Samaris, Ricardo Quaresma'ya çok sert bir faul yapıyor ve maçta ilk sarı kartı gören isim oluyor.

76.DK: Sol taraftan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında topla buluşan Pizzi, ön direğe ortasını yapıyor ancak defansımız topu uzaklaştırmayı başarıyor.

74.DK: Beşiktaş çok net bir gol pozisyonundan yararlanamıyor ! Havadan uzun atılan topu ceza alanı sol tarafında iyi kontrol eden Vincent Aboubakar topu hemen altıpas önündeki Cenk Tosun'a bırakıyor. Cenk, müsait pozisyonda yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

72.DK: Sağ kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Pizzi ortasını ceza alanı sağ tarafına doğru gönderiyor. O noktada Cenk Tosun topu uzaklaştıramayınca top Ljubomir Fejsa'nın önünde kalıyor. Fejsa, topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak top savunmamızdan geri geliyor.

70.DK: Benfica ilk oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Benfica'nın golünü atan Franco Cervi oyundan alınırken, Andreas Samaris yerine oyuna dahil oluyor.

70.DK: Hızlı gelişen atağımızda Cenk Tosun pasını sol kanattaki Ricardo Quaresma'ya atıyor ancak Quaresma o noktada ofsayta yakalanıyor.

68.DK: Anderson Talisca'nın ceza sahası dışı sağ çaprazından çektiği şut savunmaya çarpıp kaleci Ederson De Moraes'de kalıyor.

66.DK: Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Caner, ortasını ön direğe doğru yapıyor. O noktada oyuna sonradan giren Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

65.DK: Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş kazanıyoruz. Topun başına geçen Ricardo Quaresma arka direğe sert bir orta yapıyor ancak kaleci Ederson De Moraes topu kornere atıyor.

63.DK: Temsilcimizden ikinci hamle geliyor. Adriano Correia oyundan alınırken, Cenk Tosun yerine oyuna dahil oluyor.

61.DK: Sol kanatta topla birlikte iyi ilerleyen Ricardo Quaresma pasını ceza yayının sol tarafındaki Anderson Talisca'ya çıkarıyor. Talisca, topun gelişine yerden şutunu çekiyor ancak kaleci Ederson De Moraes zorlanmadan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

57.DK: Ceza sahası çizgisi üzerisinde sağ çaprazda savunmadan topu kapan Goncalo Guedes, sol ayağıyla yerden şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

56.DK: Ceza sahası içi sağ çaprazına uzun gelen topu Anderson Talisca kontrol etmek istiyor ancak Victor Lindelöf'ün müdahalesiyle Talisca yerde kalınca bir anda gözler hakem Milorad Mazic'e çevriliyor fakat Sırp hakem Milorad Mazic, aut kararını veriyor.

53.DK: Kaleyi cepheden gören bir noktadan uzak mesafeden Benfica serbest vuruş kazanıyor. Serbest vuruş için topun başına geçen Alex Grimaldo doğrudan kaleye şansını deniyor ancak top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

52.DK: Orta alandaki kısa paslaşmalarımız sonucunda ceza yayının hemen sağında topla buluşan Anderson Talisca pasını solundaki Adriano Correia'ya atıyor. Adriano, topun gelişine sağ ayağıyla plase bir vuruş yapıyor ancak top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

51.DK: Orta alanda topla buluşan Dusko Tosic uzun topla Vincent Aboubakar'ı düşünüyor ancak Aboubakar'ı aşan top doğrudan auta gidiyor.

46.DK: Beşiktaş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Oğuzhan Özyakup oyundan alınırken, Anderson Talisca yerine oyuna dahil oluyor.

46.DK: Sırp hakem Milorad Mazic ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya temsilcimiz Beşiktaş başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Milorad Mazic ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve ilk yarı 1-0, Benfica lehine sonuçlanıyor.

45.DK: İlk yarının sonlarına doğru kaleye uzak mesafeden sağ çaprazdan Andre Horta'nın çektiği sert şutu kaleci Tolga Zengin son anda kornere çelmeyi başarıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

44.DK: Ani gelişen Benfica atağında topla birlikte hızla ilerleyen Pizzi pasını Goncalo Guedes'e atıyor. Guedes, penaltı noktasının hemen gerisinden sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top defansımızdan geri geliyor.

43.DK: Ricardo Quaresma'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda altıpasın önüne gelen ortayı Benfica savunması uzaklaştırıyor.

39.DK: buluşan Goncalo Guedes, yerden şutunu çekiyor ancak etkisiz giden bu şutu Tolga Zengin rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

36.DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda Beşiktaş'ın topla oynama yüzdelerinde az da olsa üstünlüğü bulunuyor.

33.DK: Sol taraftan Benfica, Alex Grimaldo ile köşe vuruşu kullanıyor. Grimaldo'nun ön direğe yaptığı ortasını savunmada Atiba Hutchinson topu kafayla uzaklaştıran isim oluyor.

31.DK: Sağ kanatta Andreas Beck ile paslaşan Ricardo Quaresma ofsayta yakalanıyor.

31.DK: Duran topları kullanan Ricardo Quaresma bu seferde korner için topun başına geçiyor. Quaresma'nın, ceza sahası içine gönderdiği ortasını savunma dikkatli bir şekilde uzaklaştırıyor.

30.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından kazandığımız serbest vuruş için topun başına geçen Ricardo Quaresma sağ ayağıyla doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak kaleci Ederson De Moraes yumruklarıyla topu kornere atmayı başarıyor.

28.DK: Nelson Semedo'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Goncalo Guedes, köşe gönderine yakın bir noktadan ortasını ceza alanına doğru gönderiyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor ve top tehlikeli bölgenin dışına çıkıyor.

24.DK: Köşe vuruşu için topun başına geçen Pizzi, ortasını ön direğe yapıyor ancak o noktada Gökhan İnler topu uzaklaştıran isim oluyor.

24.DK: Sağ kanattan Franco Cervi'den aldığı pasla topla buluşan Nelson Semedo ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmamızda Adriano topu kornere atmayı başarıyor.

23.DK: Andreas Beck, orta sahanın sağ tarafında topu kontrol etmek isterken eliyle oynuyor ve hakem Milorad Mazic topu Benfica'ya veriyor.

23.DK: Kaleye uzak mesafeden sağ çaprazdan Eduardo Salvio kaleye şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

17.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından Ricardo Quaresma serbest vuruş için topun başına geçiyor. Ricardo Quaresma'nın ortası ceza sahası dışındaki Caner Erkin'e geliyor. Caner tek topla pasını Dusko Tosic'e atıyor ama yardımcı hakem ofsayt bayrağını Tosic için kaldırıyor.

13.DK: Uzun atılan pasa hareketlenen Vincent Aboubakar, Benfica yarı alanının ilk metrelerinde ofsayta yakalanıyor.

12.DK: GOL! Benfica, Franco Cervi'nin golüyle maçta 1-0 öne geçiyor. Defansımızın arkasına uzun atılan topa hareketlenen Eduardo Salvio ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekiyor. Tolga Zengin'in ilk hamlesi yetersiz kalınca altıpasın içinde Franco Cervi müsait pozisyonda şutunu çekerek topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

10.DK: Oğuzhan Özyakup'un havadan pasına hareketlenen Vincent Aboubakar sol kanatta ofsayta yakalanıyor.

7.DK: Beşiktaş sağ kanadında Ricardo Quaresma'dan topu kapan Pizzi bekletmeden pasını ceza yayının hemen önündeki Eduardo Salvio'ya atıyor. Eduardo Salvio, topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak top Dusko Tosic'den geri geliyor.

3.DK: İlk atak temsilcimizden geliyor. Benfica ortasahasında kazandığımız serbest vuruş için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma, ortasını ceza alanı sağ tarafına doğru gönderiyor. O noktada Andreas Beck topu kafayla Vincent Aboubakar'ın önüne indiriyor. Aboubakar'da bekletmeden pasını hemen ceza yayındaki Gökhan İnler'e atıyor. Gökhan, topun gelişine sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

1.DK: Sırp hakem Milorad Mazic maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Benfica başlıyor.

- İki takım futbulcuları ve hakemler sahaya çıkıyor. Maç seramoniden hemen sonra başlayacak.

- Benfica ve Beşiktaş ilk defa bir resmi mücadelede karşı karşıya gelecek.

- Temsilcimiz, Avrupa Kupalar'ında oynadığı son 9 maçta en az 1 gol atmayı başardı.

- İki takımda kendi liglerinde oynadığı maçlarda henüz yenilgi yüzü görmedi.

- Temsilciminizin önemli bir eksikliği bulunmuyor.

- Benfica'da sakatlıkları bulunan Kostas Mitroglou, Raul Jimenez, Jonas Goncalves, Rafa Silva, Danilo Da Silva ve Jardel Nivaldo gibi çok önemli isimler bu maçta forma giyemeyecek.

- Estadio da Luz Stadyum'unda saat 21:45'de başlayacak olan mücadeleyi Sırbistan Futbol Federasyon'undan hakem Milorad Mazic yönetecek.

- Şampiyonlar Ligi 1. Tur B Grubunda temsilcimiz Beşiktaş, Benfica'ya konuk oluyor.

İLK 11'LER

Benfica: Ederson, Nélson Semedo, Lisandro, Lindelöf, Grimaldo, Fejsa, André Horta, Pizzi, Salvio, Cervi, G. Guedes

Beşiktaş: Tolga, Beck, Marcelo, Tosic, Caner, Atiba, Gökhan İnler, Quaresma, Oğuzhan, Adriano, Aboubakar

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi arenasına 6 yıl sonra yeniden dönüyor! Siyah-beyazlılar, B Grubu’nun ilk hafta maçında Portekiz’in Benfica ekibiyle deplasmanda karşılaşacak. Estadio da Luz’daki mücadeleyi Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. Maçın başlama saati 21:45…

Süper Lig’in ilk 3 hafta 7 puan toplayan temsilcimiz, Portekiz deplasmanından puanla dönüp iyi bir başlangıç yapmak istiyor.