Londra'da Paris tarifesi !

Londra'da Paris tarifesi !

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında PSG, deplasmanda Chelsea'yi 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Paris Saint-Germain sahasında 2-1 yendiği Chelsea'yi Londra'da da aynı skorla mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Gecenin adamı 1 gol, 1 asistle Zlatan Ibrahimovic oldu.

Şampiyonlar Ligi 2. turunda Chelsea ile Paris Saint-Germain rövanş maçında karşı karşıya geldi. Stamford Bridge’de oynanan mücadeleyi Fransız ekibi 2-1 kazanmayı başardı. PSG ilk maçta da rakibini 2-1 mağlup etmişti.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Maçın başlama düdüğünden itibaren Chelsea kalesinde gol arayan Paris Saint-Germain, 16. dakikada genç orta saha oyuncusu Adrein Rabiot ile 1-0 öne geçti. Zlatan Ibrahimovic’in sağ kanattan kaleye paralel olarak gönderdiği topa arka direkte vuran Rabiot, gecenin gol perdesini açtı.

Bu golden sonra Chelsea moral bozmadı ve pes etmedi. 27. dakikada Willian’ın ara pasında Diego Costa iki rakibine rağmen topu iyi kontrol etti. Meşin yuvarlağı sol ayağına alan İspanyol golcü, rakiplerini de şaşırtarak plase vuruşla golünü atarak skoru 1-1’e getirdi.

İkinci yarıda ise Chelsea 2. golü aradı ancak pozisyonlar sonuç vermedi. Zlatan ve arkadaşları ise geçen sezon olduğu gibi maçı uzatmalara götürmek istemedi. Zlatan Ibrahimovic ilk goldeki rolünü değiştirdi ve bu kez Di Maria’nın pasında arka direkte boşta kalan kendisi oldu. İsveçli dünya yıldızı rahat bir pozisyonda golünü atarak, Paris Saint-Germain’i 2-1 öne geçirdi.

Geride kalan dakikalarda skor değişmezken, Fransız ekibi Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finele yükseldi. Paris Saint-Germain, Chelsea’yi geçen yine 2. turda elemeyi başarmıştı.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen diğer takımlar ise Real Madrid, Wolfsburg ve Benfica…