''Derbide ayağa kalkacağız''

''Derbide ayağa kalkacağız''

Fenerbahçe'nin hocası Vitor Pereira, ''Galatasaray'ı yenip yeniden ayağa kalkacağız'' dedi.

Vitor Pereira, Avrupa’da ilerlemelerinin engellendiğini söyledi. Portekizli hoca, “Bundan sonra önümüze bakmalıyız. Galatasaray’ı yenerek yeniden ayağa kalkacağız” ifadelerini kullandı.

Sarı-Lacivertliler’in teknik patronu Vitor Pereira, 4-1 sona eren Braga maçından sonra hakeme ateş püskürdü. Portekizli teknik adam, “Braga önünde bir hakem faciası ile karşı karşıya kaldık. Fenerbahçe’nin Avrupa’ya vurmak üzere olduğu damgayı hazmedemediler, tetikçi bir hakem atayıp, buna son verdiler. Hakem Bebek, sahada gerekeni yaptı, bütün oyuncularımın dengesini bozdu. Gereksiz düdükler ve kartlarla maçı katletti” diye konuştu.

"YENiDEN KENETLENECEĞİZ"

Vitor Pereira, bir an önce bu karşılaşmayı arkalarında bırakmaları gerektiğini dile getirdi. 47 yaşındaki teknik adam, “Yeniden kenetleneceğiz, toparlanacağız. Önümüzde iki kulvar kaldı. Galatasaray ile sezonun en kritik maçlarından birini oynayacağız. Bu karşılaşmada bir kez daha gücümüzü herkese gösterip, yeniden ayağa kalkacağız” dedi.

"BRAGA'YI UNUTUN"

Pereira, oyuncularıyla yaptığı toplantıda herkesten bir an evvel Braga mücadelesini unutmalarını isteyerek, “Sizi derbi için özel olarak motive etmeme gerek yok. Hepiniz bu maçın bizim açımızdan öneminin farkındasınız. Sizden tek isteğim, Braga maçını aklınızdan çıkarmanız. Bunu yapmazsanız, sorun yaşayabiliriz” uyarısında bulundu.

"BAŞINIZI DİK TUTUN"

Braga maçının hemen ardından, Portekiz’de bulunan yöneticiler takımı bir araya toplayarak bir moral konuşması yaptı. Bu yenilginin kötü bir iz bırakmaması gerektiğinin altını çizen yöneticiler, “Başınızı dik tutun. Siz bu turu çoktan hak etmiştiniz. Hakkınızın yendiğini herkes gördü. Bundan sonra sizin yapmanız gereken, ligde kalan tüm maçları kazanarak şampiyon olmanız. Bunu başaracağınıza da hepimiz inanıyoruz. Galatasaray derbisiyle yeni bir seri başlatıp, hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Moralinizi ozmayın, derbiye odaklanın. Kazanıp, camiayı yeniden mutlu edin” sözleriyle yarınki kritik mücadelenin önemine değindi.

YILDIRIM'DAN DERBİ UYARISI

Fenerbahçeli futbolculara Galatasaray maçıyla ilgili bir uyarı da Aziz Yıldırım’dan geldi. İdari menacer Hasan Çetinkaya’yı arayan başkan, “Moralinizi bozmayın. Büyük bir haksızlığa uğradık. Bunu ilk kez yaşamıyoruz. Ancak yılmadık, her zaman dimdik ayakta durduk. Arkadaşlara söyle, önümüzde önemli bir Galatasaray derbisi var. Braga maçını unutsunlar, buna odaklansınlar. Ben, derbiyi kazanıp şampiyon olacağımıza inanıyorum. Herkesi sergiledikleri mücadeleden dolayı da kutluyorum” mesajını gönderdi. Aziz Yıldırım’ın ayrıca bugün Samandıra Tesisleri’ni ziyaret ederek teknik heyet ve futbolculara moral vermesi bekleniyor.

Fanatik