''Fenerbahçe'ye zarar veriyorlar''

''Fenerbahçe'ye zarar veriyorlar''

Ersun Yanal, Van Persie ve Fernandao hakkında bomba açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin eski Teknik Direktörü Ersun Yanal, Robin Van Persie-Fernandao tartışmasının sarı-lacivertli takıma zarar verdiğini söyledi.

Lig TV'de yayınlanan 'Farklı Açı' programında her iki futbolcuyu da değerlendiren Ersun Yanal şöyle konuştu:"Fenerbahçe'de kanat savunmasını Van Persie ve Fernandao ile yapmak biraz güç. Her ikisini de organize etmek güç. İkisinin oynaması halinde defansif zaafların çok daha düşünülebilecek hale geleceğini düşünüyorum. 4'lü orta sahasının çok rahatsız olacağını düşünüyorum. Defansif anlamda sorun yaşayacağını düşünüyorum. Neden Fenerbahçe Bursaspor maçında gol atamadı? Bunun nedeni yok. F.Bahçe farklı da kazanabilirdi.

2 oyuncuyu taraftarın önüne atmak takıma oldukça zarar veriyor

Fernandao ve Van Persie tartışması F.Bahçe'ye zarar veriyor. Çünkü ikisi de önemli oyuncu. Van Persie'nin kariyeri ve golcülüğü tartışılmaz. 2 oyuncuyu tartışıyor olmak, 2 oyuncuyu taraftarın önüne atmak, bu şekilde tartışılıyor hale getirmek takıma oldukça zarar veriyor. Bunu teknik direktörün çok rahatlıkla çözebileceğini düşünüyorum. Çünkü Van Persie taraftarın da çok istediği bir oyuncu. Fernandao da zaman zaman çok etkili olmuş bir oyuncu.

Tartışmalara nokta koyacak tek oyuncu Van Persie...

Van Persie oynadığı maç sayısıyla da kıyaslarsan biraz önde ama, her ikisi de F.Bahçe'nin kaybetmemesi gerektiği değerli oyunculardan. Burada tartışmalara nokta koyamayız. Tartışmalara nokta koyacak tek oyuncu Van Persie... Bundan sonra alacağı şansı değerlendirecek demek Van Persie için biraz sıradışı gibi gözüküyor. Pereira'nın yaptığı açıklama var ki herkesi bağlar. Çok net. Diyor ki beni ikna edecek antrenmanlarda. Saygı duymak lazım. Bundan sonraki süreçte Fenerbahçe'nin Van Persie'ye de ve Fernandao'ya da ihtiyacı var. Kıyaslama yaptığında performans açısından Mario Gomez'in iki oyuncunun da önünde olduğunu düşünüyorum."