''Gomez'in bizimle ilişkisi bitti''

''Gomez'in bizimle ilişkisi bitti''

Fikret Orman, Alman golcüye ay sonuna kadar süre verdiklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) dün Ankara’da gerçekleştirdiği olağan genel kurula katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı kulübün patronu; Mario Gomez’den, Gökhan Gönül’e; Martin Skrtel’e, Emre Mor’a kadar merak edilen birçok konuda soruları yanıtladı.
 
Sözlerine resmi sözleşme imzalama aşamasına geldikleri Gökhan Gönül’ün durumunu değerlendirerek başlayan Fikret Orman, “Herkes yazıyor, çiziyor ancak bizde bir gelişme yok. Daha önce de söylediğim gibi Gökhan Gönül takımda görmek isteyebileceğimiz futbolculardan biri. Ancak Beşiktaş’ın çizgileri ve bir bütçesi var. Rakibimizin sözleşmesi bitmiş bir oyuncusu. Biz çalışmalarımızı nezaket içinde götürüyoruz. Aynı nezaketi Fenerbahçe tarafından hiçbir zaman görmedik. Teklifimizi yaptık, bekliyoruz. Olursa hayırlı olur. Olmazsa da Beşiktaş için büyük bir problem değil. Alternatiflerimiz mevcut” diye konuştu.
 
Beşiktaş Başkanı, Mario Gomez’in durumuyla ilgili umutsuz ifadeler kullandı. Alman golcünün milli takım kampında bulunduğunu kaydeden Orman, “Mario Gomez’in bizimle ilişkisi bitti. Ay sonuna kadar kendilerine süre verdik. Tabii süre bitiminde netlik kazanır ama biz yokmuş gibi kendi işlerimize devam ediyoruz” yorumunu yaptı.
 
Fikret Orman, Borussia Dortmund’la 5 yıllık sözleşme imzalayan Emre Mor’a geçtiğimiz aylarda resmi teklif yaptıklarını açıkladı. Orman, “Emre için 3,5-4 milyon euro civarında bir teklif yapmıştık. 5 milyon euro ve belirli maç üzeri artı 1 milyon euro kontratla Borussia Dortmund’a gitti. Ben zamanında Hakan Çalhanoğlu’nu alamadık diye çok üzülmüştüm. Umarım Emre’de bu kadar üzülmem” diye konuştu.
 
Beşiktaş Başkanı, Liverpool’un Slovak stoperi Martin Skrtel’i yüksek maliyeti yüzünden transfer etmelerinin çok zor olduğunu sözlerine ekledi.
  
Beşiktaş’ta adeta yeniden doğan Mario Gomez bu sezon geride kalan dönemde toplam 30 gol attı. Siyah-beyazlı forma altında Süper Lig’de 26, UEFA Avrupa Ligi’nde 2 gol kaydeden Gomez, Alman Milli Takımı’nda da rakip fileleri 2 kez havalandırdı. 
 
‘Şımarmak yok’
 
Başkan Orman, başarılı bir sezonu geride bıraktıklarının altını çizerek, “Beşiktaş stadını bitirdi ve şampiyon oldu diye tüm dertlerini bitirmiş değil. Şımarmayacağız, yolumuza bakacağız” dedi. 
 
Transferde özellikle savunma hattına takviyeler yapacaklarını ifade eden Orman, “Kendi bütçemiz dahilinde en iyisini yapmaya çalışacağız. Avrupa kupalarına katılacak hemen her kulübün UEFA ile anlaşmaları ve kısıtlamaları var. Onlara uymak zorundayız. Transferde çok abartılı beklentiler olmaması lazım. Daha çok savunmaya transfer yapmak istiyoruz. İkinci ve üçüncü bölgede çok oyuncumuz ve iyi bir rekabetimiz var” yorumunu yaptı.
 
 Başarı diledi 
 
Fikret Orman, A Milli Takımımız’ın da yer aldığı Avrupa Şampiyonası ile ilgili görüşlerini de paylaştı.
 
Türkiye’nin zorlu bir grupta yer aldığını dile getiren Orman, “Artık endüstriyel futbolda tüm takımlar kuvvetli. Türkiye’nin çok kaliteli bir takımı ve çok iyi bir hocası var. Şans faktörü de önemli. Allah yardımcıları olsun. Öyle kolay bir grup değil. Hırvatistan da İspanya da zor rakipler” diye konuştu.