''O takım gibi olmalıyız''

''O takım gibi olmalıyız''

“Rakibin orta sahasında oynayan futbolcuları gördük. Defansif olarak güçlüoldukları gibi atağa çıkarken de hızlı düşünüp, doğru tercihler yapıyorlar."

Shakthar'a elenmenin şokunu üzerinden atan F.Bahçe Teknik Patronu Vitor Pereira, bir dediğini iki etmeyen sportif direktör Guliano Terraneo’yla önceki gün biraraya geldi. Teknik analiz yapan ikili, orta sahaya transfer yapılması konusunda mutabakata varırken Portekizli çalıştırıcı hayalindeki oyuncu profilini Shakhtarlı yıldızlar üzerinden örnekledi.

Oyunu çift yönlü oynayabilen, hızlı, pas yüzdesi yüksek Taison, Fred ve Marlos gibi futbolcular ayarında bir oyuncunun kadroya katılması durumunda hem lig hem de UEFA Avrupa Ligi’ni domine edebileceklerinin altını çizen Pereira, İtalyan idareciyle gerçekleştirdiği zirvede şu ifadeleri kullandı:

“Shakhtar'ın orta sahasında görev yapan oyuncuları 180 dakika yakından izleme fırsatı gördük. Defansif anlamda güçlü oldukları gibi ofansta da çok başarılar. Hızlı düşünüp, en doğru pas tercihleriyle 3. bölgedeki isimleri en tehlikeli yerlerde topla buluşturabiliyorlar. Ayrıca duran toplarda alanı o kadar iyi parselliyorlar ki dönen topları çok enerji harcamadan geri kazanıyorlar.

Bizim de bu işleri yapacak bir oyuncuya ihtiyacımız var. Mevcut kadromuzdaki Mehmet Topal, Josef De Souza ve Raul Meireles’in kaliteleri tartışılmaz. Ancak söz konusu üçlü işin hücum tarafında biraz eksik kalıyor. Bu yüzden o mevkiye yaratıcı oyuncu takviye etmemiz şart. Ekonomik anlamda kulübün bütçesini sarsmayacak bir transfer yapabilirsek hem Türkiye hem de Avrupa’da bizi hedeflerimize ulaştıracak dev bir adım atmış oluruz.”

Vatan