''Quaresma çok yetenekli''

''Quaresma çok yetenekli''

Motta, "Bu sezon şampiyon olup yeni statla beraber tarihe geçmek istiyoruz. Quaresma çok yetenekli bir oyuncu. Muhakkak ki, yararlı olur" dedi.

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Ramon Motta, yeni  sezonda şampiyonluğu hedeflediklerini belirterek, yeni statla beraber tarihe  geçmek istediklerini söyledi.
 
Motta, siyah-beyazlı takımın Almanya'nın Harsewinkel kentindeki  Marienfeld kasabasında yaptığı kampta basın toplantısı düzenledi.
 
Yeni sezon öncesi kendilerinden beklentinin çok yüksek olduğunu  kaydeden Brezilyalı futbolcu, "Oyuncu grubu olarak bizim de kendimizden  beklentimiz yüksek. İki senedir buradayım, şampiyonluk yaşamadım. Kendi kendime  de soruyorum. Bu sezon şampiyon olup yeni statla beraber tarihe geçmek istiyoruz"  diye konuştu.
 
Vodafone Arena'da oynayacakları ilk sezonda mutlu sona ulaşmak  istediklerini vurgulayan Motta, "Mental, fizik, konsantrasyon gibi faktörleri son  maça kadar yüzde yüz yerine getirip, en üst sevide tutup başarılı olmak  istiyoruz" dedi.
 
"Şenol hoca mükemmel bir iş çıkarttı" 
 
Siyah-beyazlı futbolcu, yeni sezon hazırlıklarının çok iyi devam  ettiğini anlatırken, eski teknik direktörleri Slaven Bilic ile yeni teknik  direktörleri Şenol Güneş arasındaki farkın sorulması üzerine şunları söyledi: "Ben kıyaslamaya hiç girmek istemiyorum. Futbolcu olarak kendimin de  kimseyle kıyaslanmasını istemem. İki hocanın da kendilerine göre tarzları var.  İkisi de değişik futbol kültüründen geliyor. Bilic Hırvatistan'tan gelmişti.  Şenol hoca da Türkiye'de başarılı olmuş bir hoca. Geçen sene Bursaspor'da mükemmel bir iş çıkarttı. Bu sene de bizde aynı şekilde performansını üst  seviyede devam ettirecektir."
 
"Quaresma iyi bir transfer olur" 
 
Beşiktaş'a transferi gündemde olan Ricardo Quaresma'yla aynı takımda  oynamak isteyip istemeyeceği sorusuna Motta, "Tabii ki iyi bir transfer olur.  Kulüpte daha önce oynamış, kulübü ve Türkiye'yi tanıyor. Çok yetenekli bir  oyuncu. Muhakkak ki, yararlı olur" cevabını verdi.
 
Siyah-beyazlı kulübün transfer listesinde yer aldığına yönelik basında  haberleri yer alan Brezilyalı futbolcular Rhodolfo ve Douglas Teixeira'yı tanıyıp  tanımadığı sorusu üzerine 27 yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:  "Douglas Teixeira çok genç yaşta Brezilya'dan ayrıldığı için çok takip  edemedim. Güçlü, hava topu olan bir oyuncu. Fakat elimizde Pedro ve Milosevic  gibi iyi oyuncular var. Kendileri de zaten bu yaz milli takımlara davet  edildiler. Sivok'un ve Atınç'ın aramızdan ayrılması hava toplarında bizi biraz  güçsüz gibi gösteriyor, ama elimizdeki oyuncular da onların boşluğunu dolduracak  kapasitede."
 
"Demba Ba'nın ayrılması benim için sürprizdi" 
 
Motta, Senegalli futbolcu Demba Ba'nın takımdan ayrılmasını  değerlendirerek, "4 senelik sözleşmesi olmasına rağmen aramızdan ayrılması benim  için büyük bir sürprizdi. Takımda Mustafa Pektemek, Cenk Tosun, Ömer Şişmanoğlu  gibi forvet oyuncuları var. Maç temposunu yakalarlarsa muhakkak takımla beraber  başarılı olacaklardır" ifadelerini kullandı.
 
Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Dusko Tosic'in yanı sıra İsmail  Köybaşı'yla yaşayacağı forma rekabetiyle ilgili bir soru üzerine Motta, "Tosic  iyi, büyük oyuncu. İsmail de aynı şekilde iyi oyuncu. İki senedir buradayım. Bir  maç devamlılığım var. Herkes oynamak, takıma bir şeyler vermek için burada.  Hocamız herkesi değerlendirecektir, herkese eşit davranacaktır. En sonunda bu  rekabette kazanan Beşiktaş olacaktır" şeklinde görüş bildirdi.
 
Motta, geride kalan sezonda şampiyonluğu son haftalarda kaçırmalarında  birçok önemli faktörün bulunduğunu dile getirerek, "Her şey biraz eksikti.  Futbolda değişik mental, fizik, takım oyunu gibi önemli objeler var. Hepsinden  biraz eksikti. Bu sene son 5 haftaya aynı şekilde girebilirsek, bu eksiklikleri  tecrübeyle beraber kapatıp bu sene daha başarılı olacağımızı umuyorum"  değerlendirmesinde bulundu.
 
Süper Lig'de son dönemde gerçekleştirilen transferleri değerlendiren  Motta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada kazanan Süper Lig olacaktır. Yabancı hakkının yukarıya  çekilmesiyle beraber takımlar, daha fazla kaliteli isimler almaya başladılar. Bu,  Türk futbolunun marka değerini yükseltecektir. Kısa zamanda Türk futbolu,  Avrupa'da devamlılığı olan, Avrupa kupalarında başarı yakalayan bir lig haline  gelecektir."
 
Ramon Motta, yeni sezonda hücuma yönelik nasıl bir planlaması olduğu  sorusu üzerine ise, "Kısa zamandır Şenol hocayla çalışıyoruz, ama gördüğüm  kadarıyla hücum futbolunu seven bir tarzı var. Geçen sene goller attım. Bu sene  de atmayı umuyorum, ama asıl görevim gol değil. Tabii ki, gollerin yanında  asistlerim olursa ben de daha fazla memnun olurum" ifadelerini kullandı.