''Sen Fenerbahçe'yi rüyanda göremezsin''

''Sen Fenerbahçe'yi rüyanda göremezsin''

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe-Mersin İdman Yurdu maçını yorumladı.

NTV Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında konuşan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Mersin İdman Yurdu'nu 4-1 mağlup ettiği mücadeleyi değerlendirdi. Rıdvan Dilmen, Vitor Pereira ve yıldız forvetleri eleştirirken, Jose Fernandao için sert sözler sarfetti: "Fernandao, Van Persie oynuyor diye havlu atıyor. Sen öyle bir şey yapamazsın. Fenerbahçe'yi bir daha rüyanda göremezsin."

İşte Rıdvan Dilmen'in o sözleri:

"Mersin İdman Yurdu maçı kaldıramadı"

"Maçın mutlak favorisi Fenerbahçe'ydi. Mersin İdman Yurdu, sağ bekte 3 oyuncusunu oynattı. Kaldıramadı da maçı. Son haftaların formda oyuncusu Volkan, 70'te çıkmasın diye 2 tane attı."

"Kafada bitmiş"

"Mersin İdman Yurdu sıfır dirençli bir takım. Onlarda iş kafada bitmiş. 3 oyuncusu da yok. Son bölümde altyapıdan bir oyuncu girdi. Korner olmasa pozisyonları da yoktu. İkinci yarının başında Kjaer ıskalayınca daha da ümitlenebilirlerdi ama Gökhan engelledi."

"Taraftar mutsuz"

"Van Persie de atsa, Fernandao da atsa taraftar mutsuz. Elindeki Galatasaray maçını verdi, Beşiktaş da önden gidiyor, psikolojik bir bozukluk var."

"İyi gidince herkes iyi"

"Taraftar 6-7 yıldır bölündü. Bir dönem siyaset bile işin içindeydi. Tribünlerin tepkileri sonuca göre değişmeye başladı. İyi gidince herkes birlikte gidiyor, kötü gidince ayrılıyor."

"Bir şans daha var"

"Keyifsiz bir maçtı. Mersin takımına söylenecek hiçbir şey yok zaten havlu atmışlar. Ümit Hoca da bu işin artık çok zor olduğunu biliyor. Fenerbahçe'nin ise eline bir şans daha doğdu."

"Ne kadar doğru bilmiyorum"

"Beşiktaş maçı cumartesi günü oynanacak. O maçın sonucunu bekleyecekler. Mersin İdman Yurdu'na karşı Souza ve Mehmet Topal ile oynamak ne kadar doğru onu da bilmiyorum."

"Yunan Ligi zannetti"

"Hoca 2 kez karar değiştirdi. Sezon başında bu ligi Yunan Ligi gibi zannetti. Burası rekabetli bir lig. Eskişehirspor'u yendiğinde Fernandao, Sow, Nani, Diego, Souza oynuyordu ligin ilk haftasında. Mehmet Topal yedekti. O zaman, bu Fenerbahçe çok atar ama çok da yer demiştim."

"15 tane de atarsın"

"Sonra Souza, Mehmet Topal, Ozan, Alper şeklinde oynamaya başlayınca, transfer de olmayınca, pozisyona zor giren ve az pozisyon veren bir takım oldu Fenerbahçe ama bugün hariç. Bugün 15 tane de atarsın."

"Ne olur ne olmaz"

"Oyuncular şampiyonluk yarışından uzaklaştıklarını biliyorlar ama yine de Sivas maçı için 'Ne olur ne olmaz' diyorlardı. Şimdi de Akhisar maçı öncesi bir şans doğdu. Beşiktaş kazanırsa, Trabzon'daki performansı etkilenir Fenerbahçe'nin."

"Taraftar kopmuş gibi görüyor"

"Cumartesi Beşiktaş kazanırsa iş şekillenmiş olur. Beraberlikte oynamak farklı, galibiyetten sonra oynamak farklı. Taraftar da takımı koptu gibi görüyor."

"Yönetim en son ıslıklanacak birim"

"Futbol bir oyun. Biz de eleştiriyoruz. Bu kulüpler şampiyonlukları paylaşan kulüpler. Kulüp olarak baktığınız zaman yönetim en son ıslıklanacak birim."

"Garip garip şeyler"

"Bir gün itişiyorlar, aynı gün öpüşüyorlar. Oyuna girerken adama selam vermiyordun, şimdi sarılıyorsun. Van Persie'nin daha önce yaptıkları yanlıştı. Teknik adam patrondur. Beğenmeyebilirsin ama antrenörü taraftarın önüne atmak olmaz. Fenerbahçe taraftarı da onları yuhaladı alaycı bir şekilde. Garip garip şeyler oluyor."

"Gökhan yanlış yaptı"

"Gökhan'ın Galatasaray maçı sonrası cümleleri de çok ilginçti. Sorumluluğu üzerine aldı. O demeci bence doğru değildi. Diego söylüyor mu böyle bir şey? Diego kötü bir transfer. Hiç verimli olamadı."

"Yönetim başarılı"

"Stadı olmayan, ekonomik problemler yaşayan bir kulübe karşı avantajlı olması lazımdı. Ama bu yönetimin de ciddi başarısı var."

"Fenerbahçe kulüplerin vizyonunu büyüttü"

"Türkiye'deki bütün kulüplerin hedefini Galatasaray yükseltmiştir. Ama kulüplerin vizyonunu Fenerbahçe büyütmüştür sportif anlamda. Tüm branşlarda Avrupa'da başarılı."

"Her sene şampiyon olunmaz"

"Fenerbahçe çok başka yerlere geldi. Bu kadar yatırımlara rağmen kupalar çok değil, az da değil. 6'da 2 kötü değil. Her sene şampiyon olacak diye bir şey yok. Seneye bu kadro şampiyonluğa oynar mı oynamaz mı? Düşünülmesi gereken bu."

"Gel kardeşim Valencia'ya"

"Caner bir krizdir. Çocuk özür de diledi. İhanet ağır kelimedir. Keşke yapmasaydı. Kulüp kabul etmeyebilir, gidebilir. Yeni kurallara göre kontratın bitmesine 6 ay kala bir futbolcuyu başka bir takım transfer edebilir. Bir kişi Gökhan'ı tanıyabilir, 'Gel kardeşim Valencia'ya' diyebilir. Bu yüzden Caner için de kuş uçabilir."

"Fenerbahçe'yi rüyanda göremezsin"

"Oyuncu transfer ederken karakter yapısı çok önemli. Van Persie'yi alıyorsan devamlı oynatman gerekir, yoksa kaybedebilirsin. Fernandao, Van Persie oynuyor diye havlu atıyor. Sen öyle bir şey yapamazsın. Fenerbahçe'yi bir daha rüyanda göremezsin. Nereye gideceksin bu saatten sonra?"

"Fenerbahçe'de iş ahlakı problemi var"

"Fernandao gol de atsa çalışmıyor, belli. Mehmet Topal karakterinde oyuncular alacaksın. Çok üst düzey olmasına gerek yok, onlar zaten farklı yerlerde oynuyor. Fenerbahçe'de yetenekli var ama iş ahlakı yönünden problemler var."

"En tehlikeli şey"

"Van Persie bugün 4 gol atsa Fenerbahçe yönetimini kandırabilirdi. En tehlikeli budur. Bazı şeyler hayırlıdır. Kral çıplak, görüyorsunuz. Fernandao'nın faydalı olup olmadığı tartışılır ama kapris yapma lüksünüz yok."

"Önümüzdeki hafta belli olur"

"Fenerbahçe'nin bir dezavantajı var. Beşiktaş ile bir kez daha oynamayacak. İki takımın alabileceği 15 puan var. Beşiktaş'ın Akhisar, Galatasaray, Osmanlı deplasmanlarında berabere kalma ihtimali yok mu? Var. Önümüzdeki hafta işin rengi daha çok belli olur."

"Konya'da Şener oynamalı"

"Rekabette Hasan Ali'yi kullanması lazımdı Caner'in. Gökhan, Şener'i kullandı. Ama Gökhan'ın da asist sayısını arttırması lazım. Bence Fenerbahçe, Konya'da Şener ile başlamalı. Çok yoruldu Gökhan."

Sporx