''Tempo ve agresif futbol istiyorum''

''Tempo ve agresif futbol istiyorum''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, takımından agresif mücadele ve tempolu futbol bekliyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, takımından agresif mücadele ve tempolu futbol bekliyor. Hollandalı hoca, futbolcularıyla yaptığı toplantıda özellikle bu konunun altını çizdi.

Fiziksel açığı yavaş yavaş kapatmaya başladıklarını ifade eden Advocaat oyun karakteri olarak agresif ve tempolu bir oyun sahada görmek istediğini dile getirdi. Taktik anlayış ve sistemin saha içinde değişebileceğini belirten Hollandalı çalıştırıcı, değişmeyecek tek unsurun bu karakter olduğunun altını çizdi.

Başakşehir ve Kayserispor maçlarında kaybedilen 5 puanın ardından takımın moral motivasyonunu arttırmaya çalışan tecrübeli teknik adam futbolcularına güvendiğini de kaydetti. Sarı-lacivertli çalıştırıcı bu kadar zor bir görevi kabul etmesinin temel etkenlerinden birinin de kadroya duyduğu güven olduğunu belirtti.

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden farklı olarak milli takım arasında zorlu bir hazırlık maçı yapmadı. U21 takımı ile oynanan hazırlık maçı özel olarak planlandı.

Kondisyon çalışmaları sebebiyle yorulan takımı, sert bir rakip karşısına çıkarmak istemeyen Advocaat, ayrıca bu karşılaşmada da oyuna müdahale etme şansı buldu. Hollandalı hoca oyunun durduğu bölümlerde hataları tek tek gösterdi. Ayrıca maç içinde farklı sistemler deneme şansı da elde etti.