''Valizimi toplayıp giderim''

''Valizimi toplayıp giderim''

Fernando Muslera, sürekli kazanmak isteyen bir karaktere sahip olduğunu belirtti.

Galatasaray dergisinin eylül ayı sayısında röportajı yayımlanan  Muslera, sarı-kırmızılı takıma transfer olduğunda "Buraya kupalar kazanmaya  geldim." dediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Benim karakterimde kazanmak var. Her zaman kupalar kazanmak. Çünkü  rekabetçi, devamlı kazanmak isteyen bir insanım, playstation bile oynasam  kazanmak isteyen bir insanım.Galatasaray, 'bundan sonra biz kupalar kazanmak  için oynamayacağız' derse, valizimi hemen toplar giderim. Ama Galatasaray'ın  hedefi de nerede olursa olsun hep kazanmak. Burada kulüple olan uyumumun en  önemli nedeni bu. Hem ben hem de Galatasaray, devamlı kazanmak istiyoruz."

"Turgay Şeren gibi olmak istiyorum"

Fernando Muslera, Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren gibi  olmak istediğini aktardı.

Uruguaylı kaleci, önceki ay vefat eden Turgay Şeren ile tanışma  fırsatı bulduğu için kendisini şanslı hissettiğini vurgulayarak, şu ifadeleri  kullandı:

"Buluşmalarımızda hep Galatasaray'daki eski günlerinden bahsederdi,  hatıralarından konuşurduk, kısacası bana Galatasaray'ı anlatırdı. Bu sezona  Turgay Şeren'in adının verilmesi için başvuran kulübüm Galatasaray'ı ve bu talebi  kabul eden Türkiye Futbol Federasyonunu tebrik etmek istiyorum. Çünkü hem böyle  bir efsanenin ismi yaşayacak hem de ailesi için çok büyük bir onur. Adını  Galatasaray'da ölümsüzleştirmesini kendime örnek alıyorum. Umarım ben de kendisi  gibi Galatasaray'da böyle büyük bir isim olmayı başarabilirim."

Türkiye'de sarı-kırmızılı taraftar dışında diğer takımlara gönül  verenlerin de sevdiği isimlerin başında gelen Muslera, "Galatasaray taraftarının  sevgisi zaten ortada ama diğer takım taraftarlarının da böyle düşünmesi çok  güzel. Bu benim kişiliğimden ve karakterimden kaynaklanıyor, çünkü benim herkese  çok saygım var. Kesinlikle hiçbir taraftarı ayırt etmiyorum. Trabzonspor,  Beşiktaş, Fenerbahçe veya AkhisarBelediyespor, hangi takım taraftarı olursa  olsun, hepsine saygı duyuyorum ve ona göre davranıyorum." değerlendirmesinde  bulundu.

"Galatasaray'ın yeri Şampiyonlar Ligi"

Fernando Muslera, bu sezon mücadele ettikleri bütün kulvarlarda  şampiyon olmayı hedeflediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Çok iyi ve çalışkan bir hocamız var. Aramıza çok değerli  arkadaşlarımız katıldı. Hocamız ve yönetimimiz eksiklerimizi biliyorlar ve ona  göre bir plan dahilinde gidiyorlar. Çok iyi bir hazırlık süreci geçirdik. Sezon  başı itibarıyla belki henüz istediğimiz gibi oynayamıyoruz ama zaman geçtikçe çok  daha iyi bir performans göstereceğimize eminim. Çünkü çok iyi çalışıyoruz. Avrupa  kupalarında, Şampiyonlar Ligi'nde olamamak elbette çok büyük bir burukluk. Çünkü  Galatasaray'ın yeri her zaman orası."