''Van Persie'nin takım arkadaşına silahlı saldırı''

''Van Persie'nin takım arkadaşına silahlı saldırı''

Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek'in saldırıya uğraması Türkiye'de değil tüm dünya basınında manşetlere çıktı.

Fenerbahçeli futbolcular Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek'in içinde bulunduğu jipe silahlı saldırıda bulunulması sadece Türkiye'de değil tüm dünya basınında manşetlere çıktı.

ABD merkezli AP (Associated Press), haberi abonelerine, "Fenerbahçeli futbolcu Topal saldırıdan yara almadan kurtuldu' diyerek oyuncuların içinde bulunduğu aracın kurşun geçirmez olduğu bu sayede iki isimin kurtulduğuna dikkat çekildi. Fenerbahçe otobüsünün Trabzon'da uğradığı saldırıda şöförün yaralandığı hatırlatıldı.

'FENERBAHÇE'YE ATEŞ AÇILDI'
Hollanda'nın De Telegraaf gazetesi (üstte), haberi internet sitesinin en yukarılarından verdi. Vatandaşı Robin Van Persie sarı lacivertli formayı giyen Hollandalılar'ın habere geniş yer ayırması dikkatleri çekti.

"Fenerbahçe'ye ateş açıldı" başlığını kullanan De Telegraaf, "Van Persie'nin takım arkadaşı Mehmet Topal'a antrenman dönüşünde silahlı saldırı yapıldı. Ne olduğu şu an tam belli değil. Fenerbahçe olayı terörist saldırı olarak niteledi. Geçen Nisan'da da Dirk Kuyt'ın içinde olduğu otobüs kurşunlanmıştı" denildi.

Ukrayna'nın UA internet sitesi, 'Fenerbahce: Oyunculara yine ateş açıldı' başlığıyla duyurduğu haberinde "Mehmet Topal ve Uygar Zeybek bilinmeyen bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı" ifadeleri kullanıldı.