Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bayram derbisi

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bayram derbisi

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe yarın karşı karşıya gelecek.

Kurban Bayramı'nın son gününe denk gelen derbi, Atatürk Olimpiyat  Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. 
 
Hakem Halis Özkahya'nın yöneteceği derbide yardımcı hakemler olarak  Baki Tuncay Akkın ve Hakan Yemişken, dördüncü hakem olarak Özgür Yankaya, ilave  yardımcı hakemler olarak da Ali Palabıyık ve Süleyman Abay görev yapacak. 
 
Müsabakayı, kulüpler arasındaki anlaşma uyarınca konuk Fenerbahçe'nin  taraftarları statta izleyemeyecek. 
 
Beşiktaş ile Fenerbahçe, hazırlıklarını bu akşam yapacakları basına  kapalı antrenmanlarla tamamlayacak. 
 
Süper Lig'de 6. haftaya Fenerbahçe, 4 galibiyet, 1 beraberlik sonucu  topladığı 13 puanla lider girerken, Beşiktaş ise 3 galibiyet, birer beraberlik ve  yenilgiyle 10 puan ve gol averajıyla ikinci sırada yer alıyor. 
 
Derbide seyirci avantajına sahip Beşiktaş, rakibine ligdeki ilk  yenilgisini tattırarak, taraftarlarına "çifte bayram" yaşatmak amacında. Teknik  direktör Slaven Bilic yönetiminde geride kalan 2 sezonda oynadığı 8 derbiyi de  kazanamayan siyah-beyazlılar, Şenol Güneş yönetimindeki ilk derbide bu hasretine  son vermek istiyor. 
 
Taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe ise  deplasmandan galibiyetle dönerek hem namağlup unvanını korumak hem de liderliğini  sürdürmek amacında. Teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde ilk derbisine  çıkacak sarı-lacivertliler, taraftarlarına bayram hediyesi olarak 3 puan vermek  için mücadele edecek.