Atiba Güneş'le parlıyor

Atiba Güneş'le parlıyor

Beşiktaş'ta Atiba, Şenol Güneş yönetimindeki yüksek performansıyla göze çarpıyor...

Beşiktaş'ta orta sahasının dinamosu Atiba Hutchinson, ilerlemiş yaşına rağmen gençlere taş çıkarıyor. Dün de Galatasaraylı futbolculara nefes aldırmayan Kanadalı futbolcunun bu performansına Teknik Direktör Şenol Güneş direkt etki ediyor.

Süper Lig'de 15 haftada oynanan bütün maçlarda Kara Kartallarda ilk 11'de görev yapan Atiba, Şenol Güneş'in orta sahada vazgeçemediği en önemli isim. Özellikle bu sene Oğuzhan Özyakup ile müthiş bir ikili olan Kanadalı futbolcu her geçen hafta üzerine koyarak Beşiktaş'ı ileri taşıyor.
 
21 MAÇTA DA FORMA GİYDİ
Dün oynanan derbi maçta Beşiktaş'ın orta sahasında dinamo görevi üstlenen Atiba Hutchinson, siyah-beyazlı takımın pas bağlantılarının en kilit ismi. Şenol Güneş'in sisteminde geriden aldığı toplarla oyun kuruculuk görevini üstlenen 32 yaşındaki futbolcu bitmek bilmez enerjisiyle de dikkat çekiyor. Bu sezon Tolgay ve Veli'nin sakatlığı sebebiyle Oğuzhan ile birlikte orta sahada görev alan Atiba, milli futbolcuyla da müthiş bir uyum yakalamış durumda. Ligde geride kalan 15 haftada bütün maçlarda forma giyen Kanadalı futbolcu, Beşiktaş formasıyla 1350 dakika sahada kaldı. Avrupa Ligi'nde oynanan 6 maçta da yine 540 dakika sahada kalan tecrübeli orta sahanın istikrarlı futbolu ise Şenol Güneş'i oldukça mutlu ediyor.
 
DERBİDE PAS BAŞARI REKORU
Atiba Hutchinson, dün Galatasaray ile oynanan derbi maçta da hiç pas hatası yapmadı. 90 dakika boyunca sarı-kırmızılı takıma karşı 45 kez topla buluşan tecrübeli futbolcu, bu 45 pasın hepsini arkadaşlarına başarılı bir şekilde aktardı. Derbi maçta yüzde yüz pas başarı oranıyla oynayan Atiba, maç başına yüzde 96'lık pas başarı oranını da dün egale etti. Her karşılaşmada ortalama 60 ila 70 kez topla buluşan ama Galatasaray maçında bu sayıyı yakalayamayan Atiba'nın 45 kez topla buluşmasına rağmen bunun tamamında başarı sağlaması da sarı-kırmızılı takımın Beşiktaş'a baskı yapmadığının belirtisi olarak yorumlandı.
 
ŞENOL GÜNEŞ TERAPİSİ
Kanadalı futbolcunun yükselen performansının özellikle Teknik Direktör Şenol Güneş'in kendisiyle yakından ilgilenmesi ve takımın liderlik görevini ona vermesiyle bağlantılı olduğu ifade ediliyor. Şenol Güneş, Sporting Lisbon ve Galatasaray maçları öncesi Rhodolfo ve Atiba ile yakından ilgilenmiş ve iki futbolcunun da fazla efor sarf etmesi sebebiyle diğer oyunculara göre daha çok dinlendirme idmanı yaptırmıştı.