Aynı senaryo ! İsmail Kartal döneminde...

Aynı senaryo ! İsmail Kartal döneminde...

Fenerbahçe bu sezon İsmail Kartal dönemini sadece 3 puan fark ile geçebildi.

Fenerbahçe’de sezon başında yapılan köklü revizyona ve çalışmalara rağmen senaryo değişmedi. İsmail Kartal döneminin sadece 3 puan önünde olabilen Vitor Pereira’lı takım, aynı sıkıntıları ve aynı hataları yapmaktan vazgeçmedi.

Fenerbahçe’de sezon başında Vitor Pereira’nın göreve gelmesiyle başlayan değişim pek bir etki vermedi. Ligde 22. haftayı geride bırakan sarı-lacivertliler, geçen sezonki İsmail Kartal dönemini sadece 3 puan fark ile geçebildi.

Geçen sezon 22. haftada 47 puana sahip olan Fenerbahçe, şimdi 50 puanda. Ancak esas değişmeyen nokta sıkıntılarda öne çıktı. Futbol açısından istikrarsızlık olması ve sonuca gidilememesi yine aşılamadı.

Benzer maçlar

Örnek olarak; geçtiğimiz sezon 19. haftada Trabzonspor ile 0-0 berabere kalınırken çekilen 30 şut ve rakip kaleci Hakan Arıkan’ın 7 kurtarışla yıldızlaşması, bu sezonki Bursaspor maçıyla çok benzeşti. Bursaspor’a karşı da 29 şut çekilip, kaleci Harun Tekin’in 8 kurtarışla devleşmesi dikkat çekti. Gol bölgelerindeki problem ve tartışmalar bu sezon da aynen devam etti.

Geçtiğimiz yıl Emenike-Webo arasında geçen tartışmalar, bu sezon Van Persie-Fernandao arasında yaşanıyor. 22. haftalar itibariyle Kartal’lı Fenerbahçe ile Pereira’lı Fenerbahçe rakip filelere 37 gol bırakabildi. Sezon başında 11 yeni transfer ve 50 milyon euroya yakın yatırıma rağmen şu ana kadar sadece 3 puanlık bir oynama sağlandı.

Benzer kırılma anları

Sarı-lacivertli ekibin son 2 yıldır şampiyonluk yarışlarında aldığı kayıplardaki kırılma anları bile benzerlik taşıyor. Geçen sezon 21. haftada evinde Akhisar Belediyespor’a 2-1 yenilen Fenerbahçe’de skor 0-0 iken Emmanuel Emenike’nin boş kale önünde golü yapamaması haftalarca konuşulmuştu. Benzer bir durum bu sezonki Bursaspor maçında yaşandı. Jose Fernandao’nun rakip kaleciden dönen topu boş kale yerine dışarı atması benzerlik açısından şaşkınlık yarattı.

Milliyet