Babam ve oğlum...

Babam ve oğlum...

Bir dönem “gidecekler” arasında gösterilen Yasin Öztekin golü ve futboluyla Cim-Bom’un bir numarasıydı...

İş kazası geçirdiği ve görme yeteneğinin iyice zayıfladığı 1996 yılına kadar oğluyla bizzat ilgilenen Alaattin Öztekin, dünkü maçın ardından gururluydu. Oğlu Yasin ise böyle bir babaya sahip olmanın onurunu taşırken, Alaattin Bey’e saygıda kusur etmiyor

Galatasaray, TFF Süper Kupası kaldırırken, bir dönem “gidecekler” arasında gösterilen Yasin Öztekin de golü ve futboluyla Cim-Bom’un bir numarasıydı. Zaten, “Maçın adamı” seçilerek hakkı da bu şekilde teslim edilmişti.

Ama Galatasaraylı futbolcu, üzerinde emeği olan bir kişinin hakkını kendi elleriyle teslim etti. O da babası Alaattin Öztekin... Ekmek parası için gittiği gurbette, Almanya’da bir maden ocağında yaşadığı iş kazası, Alaattin Bey’i genç yaşta görme yeteneklerinin oldukça zayıflamasına neden olmuştu. 5 yaşından 9 yaşına kadar bizzat ilgilendiği, futbolcu olması için uğraş verdiği oğlundan artık uzaklaşmıştı. Zaten bu görme yeteneğindeki kayıp, malulen emekli olmasına da neden oldu.
Alaattin Bey şimdi çok daha gururlu... Çünkü oğlu Yasin, Galatasaray gibi bir takımda, üstelik ilk 11’de yer alan futbolcular arasında... Ancak sarı-kırmızılı futbolcu da böyle bir babaya sahip olduğu için onurlu...

‘Bursa daha iyiydi’

Her sezon, numarası değiştiğinde giydiği ilk terli formasını babasına götüren Yasin, dün de bu geleneği devam ettirdi. İlk kez giydiği 7 numaralı forma, Alaattin Bey’in övünç tablosu içerisinde yerini aldı.
Bu kupayı almak için çok çalıştıklarını dile getiren Yasin, “Kamp dönemi yoğun geçti. Yüzde 100 hazır değiliz ama bütün arkadaşlarımı ve Bursaspor’u tebrik ediyorum. Rakibimiz ikinci yarı daha iyi oynadı. Ancak biz kazanmayı bildik. Gol attığım için ayrıca mutluyum. Maçın adamı seçildiğim için de mutluyum. Seçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kırılma anı: Altın gol

Cim-Bom büyük finalde kupaya tek golle ulaşırken Yasin klasını konuşturan isim oldu. 21’deki bu gol maçı ve kupayı getirdi.

Milliyet