Beşiktaş, şampiyonluk havasına girdi

Beşiktaş, şampiyonluk havasına girdi

Siyah-Beyazlılar; Süper Lig’de 8 haftanın sonunda ortaya koydukları başarılı futbolla göz kamaştırıyor.

Süper Lig'e fırtına gibi başlayan ve 8 haftanın sonunda liderlik koltuğunu koruyan Siyah-Beyazlılar'ın ortaya koyduğu futbol, taraftarını mest etti. Yeni transferler Mario Gomez ve Ricardo Quaresma'nın takıma yaptıkları büyük katkı, camiayı şimdiden şampiyonluk havasına soktu.

Yeni sezona teknik direktör Şenol Güneş’in önderliğinde 5 kilit transferle başlayan Siyah-Beyazlılar; Süper Lig’de 8 haftanın sonunda ortaya koydukları başarılı futbolla göz kamaştırıyor. 5-2’lik Mersin İdmanyurdu zaferiyle iddialı başladığı maratonda önceki gün de Rizespor’u Ricardo Quaresma’nın attığı golle deviren Kara Kartal, puanını 19’a yükselterek liderlik koltuğunu kimseye kaptırmadı.

Kadrosuna yaptığı takviyelerin faydasını çabucak gören Beşiktaş’ta; Dusko Tosic, Luiz Rhodolfo ve Andreas Beck’in savunmadaki etkili görüntüsüne ek olarak, Ricardo Quaresma ile Mario Gomez’in hücum hattında yaptığı büyük katkı, takımın yüksek form grafiği yakalamasına direkt etki etti.

Fenerbahçe’ye fark attı

Süper Lig sıralamasında; kadrosuna kattığı isimlere 42 milyon Euro harcayarak ‘transferin şampiyonu’ olan Fenerbahçe ile geçen sezon kupaya uzanan ekibini büyük ölçüde koruyan Galatasaray’ın 2 puan önünde bulunan Siyah-Beyazlılar, oynadıkları futbolla da rakiplerine fark attı. Çıktığı 8 maçta rakip filelere 19 gol gönderen ve 11 averaj yakalayan Kara Kartal, Şenol Güneş’in yönetiminde sahaya başarıyla yansıttığı hücum futboluyla taraflı tarafsız bütün futbol kamuoyunun alkışını aldı.

Yedekler sorun etmiyor

Fenerbahçe ve Galatasaray’daki oyuncuların aksine Siyah-Beyazlılar’da yedek kalan oyuncular, bu durumdan dolayı takımda problem yaratmıyor. Önceki gün ikinci yarıda dahil olduğu Rizespor maçında fileleri havalandıran Ricardo Quaresma’ya ek olarak, takımda Gomez’in alternatifi konumunda bulunan Cenk Tosun da Şenol hocanın kararlarına saygı duyup forma şansı bulduğunda görevini başarılı bir şekilde yapıyor.

Avrupa’da da göz kamaştırıyor

UEFA Avrupa Ligi’nde çıktığı 2 maçta Skenderbeu’yu 1-0 yenen ve Sporting Lizbon’la da 1-1 berabere kalarak bileği bükülmeyen Kara Kartal, Kupa 2’nin de iddialı takımları arasında yer alıyor. Perşembe günü gruptaki 3’üncü maçında Lokomotiv Moskova’yla deplasmanda karşılaşacak olan Kartal, rakibini devirirse H Grubu’nda liderlik koltuğuna oturacak.

Fanatik