Beşiktaş'a Olimpiyat derbisi yaramıyor

Beşiktaş'a Olimpiyat derbisi yaramıyor

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı 4 derbiyi de kazanamadı.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 27 Eylül Pazar günü derbi maçta Fenerbahçe'yi konuk edecek Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ev sahibi olarak çıktığı 30 maçta 16 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.

Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlılar, bu süreçte en çok İkitelli'deki stadı tercih etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda şu ana dek lig, Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarında toplam 30 maça çıkan "Kara Kartallar", bu karşılaşmaların 16'sını kazanırken, 8'inde berabere kaldı, 6'sında ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Beşiktaş, söz konusu maçlarda rakip fileleri 40 kez havalandırırken, kalesinde ise 27 gol gördü.

- 2013-2014'te 13 lig maçının 8'ini kazandı

Beşiktaş, 2013-2014 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 13 lig maçına çıktı.

Bu karşılaşmalardan 8'ini kazanan siyah-beyazlılar, 4 mücadelede rakipleriyle berabere kaldı, sadece bir kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. "Kara Kartallar", 18 gol atarken, kalesinde 9 gole engel olamadı.

Söz konusu sezonda Trabzonspor, Gaziantepspor, Kayseri Erciyesspor, Bursaspor, Eskişehirspor, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Kasımpaşa'ya üstünlük sağlayan Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Antalyaspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği ile berabere kaldı, sadece Galatasaray'a yenildi.

- Geçen sezon tek galibiyet aldı

Beşiktaş, geride kalan sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 5 lig maçı oynadı.

Bu karşılaşmalarda 2'şer beraberlik ve yenilgi alan siyah-beyazlılar, sadece bir kez kazandı, rakip fileleri 5 kez havalandırıp, kalesinde 8 gol gördü.

"Kara Kartallar", derbi maçlarda Fenerbahçe ve Galatasaray'a yenilirken, Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile berabere kaldı, Bursaspor'a ise tek farkla üstünlük sağladı.

Beşiktaş, bu sezon ise İkitelli'deki statta şu ana dek yaptığı iki maçta Trabzonspor'a 2-1 yenilirken, Medipol Başakşehir'i ise 2-0 yendi.

- Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarında 10 maç oynadı

Beşiktaş, Türkiye Kupası ve Avrupa kupaları mücadelelerinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 10 maç yaptı.

Türkiye Kupası'nda oynadığı iki maçta bir galibiyet ve bir yenilgi alan siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarındaki 8 karşılaşmada ise 5 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yenilgi elde etti. "Kara Kartallar", bu maçlarda 14 gol atıp, 8 gol yedi.

Beşiktaş, İkitelli'deki statta oynadığı maçlarda en farklı galibiyetini 3-0'lık skorla Akhisar Belediyespor karşısında alırken, en farklı yenilgisini ise yine 3-0'lık skorla Galatasaray'a karşı yaşadı.

- Atatürk Olimpiyat Stadı'nda derbi galibiyeti yok

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı 4 derbiyi de kazanamadı.

Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 4 derbiden 3'ünü kaybeden, 1'inde de berabere kalan siyah-beyazlılar, rakip fileleri sadece bir kez havalandırıp kalesinde 8 gol gördü.

Süper Lig'de geride kalan iki sezonda, Galatasaray ile İkitelli'deki statta yaptığı derbi maçları 3-0 ve 2-0'lık skorlarla kaybeden "Kara Kartallar", 2013-2014 sezonunda 1-1 berabere kaldığı Fenerbahçe'ye, geçen sezon 2-0'lık skorla kaybetti.