Beşiktaş'ın zirve takibi ! Trabzon'a geçit yok...

Beşiktaş'ın zirve takibi ! Trabzon'a geçit yok...

Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Vodafone Arena'da Trabzonspor'u konuk etti: 2-1

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 10. hafta maçında Beşiktaş sahasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde 2. sıradaki Beşiktaş 24 puana yükseldi, 12. sıradaki Trabzonspor ise 11 puanda kaldı.

Goller: Dk. 7 Luiz Rhodolfo, Dk. 17 Cenk Tosun (Penaltıdan) (Beşiktaş); Dk. 41 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)


Spor Toto Süper Lig'in 10. hadtasında Beşiktaş, Vodafone Arena'da Karadeniz temsilcisi Trabzonspor'u konuk etti. Vodafona Arena'da ilk kez karşı karşıya gelen ekiplerin mücadelesinde Beşiktaş, maça çok etkili başladı. Tarafatarı önünde maça çok etkili başlayan Kartal, aradığı golü 7. dakikada buldu. Kullanılan köşe vuruşunda Quaresma'nın ceza sahası içerisine gönderdiği topa yükselen Luis Rhodolfo kafa vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu. 1-0
 
Golden sonra baskılı oyununu sürdüren sihay-beyazlılar 17'de Cenk Tosun'la skoru 2-0'a getirdi. Müsabakanın 17. dakikasında ceza sahası sol çaprazından topla beraber giren Ricardo Quaresma, Matus Bero'nun müdehalesiyle yerde kalırlen maçın hakemi Mete Kalkavan teresddütsüz penaltınoktasını göterdi.Topun başına geçen Cenk Tosun, kaleci ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.2-0
 
Farkı kapatmak adına ataklarına sıklık veren Trabzonspor aradığı golü 41'de Yusuf Erdoğan'la buldu. Matus Bero'nun
pasında topla buluşan Yusuf, ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu.2-1
 
Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Şenol Güneş'ten 3 değişiklik


Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 10. haftada Trabzonspor ile sahasında yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, sezon başından beri yaptığı uygulamadan vazgeçmedi ve yine rotasyona gitti. Güneş, takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İtalya'nın Napoli ekibiyle yaptığı ve 1-1 berabere kaldığı karşılaşmaya göre Trabzonspor karşısında 3 değişiklik yaptı. Sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığıyla son dönemde sorunlar yaşayan Beşiktaş'ın tecrübeli teknik adamı, Avrupa'da daha fazla şans verdiği Andreas Beck'i yedek soyundurup, bu oyuncunun yerine sağ bekte genelde ligde kullandığı Gökhan Gönül'ü sahaya sürdü. Napoli mücadelesinde ilk 11'de görev yapan Gökhan İnler de yedekler arasında yer alırken, Oğuzhan Özyakup uzun bir aranın ardından ilk 11'de şans buldu. Süper Lig'de Galatasaray ile oynanan karşılaşmada sakatlanan ve 6 maç takımdan uzak kalan, Napoli mücadelesiyle sahalara dönen Oğuzhan, 7 karşılaşma sonra ilk 11'de sahaya çıkma fırsatı yakaladı. Tolgay Arslan'ı Atiba Hutchinson ile savunmanın önünde görevlendiren Güneş, Oğuzhan'ı ise hücuma dönük orta sahada oynattı.

Cezalı Tosic yok, Rhodolfo yine ilk 11'de

Siyah-beyazlı takımda hem cezalı olan hem de sakatlığı bulunan Dusko Tosic'in yokluğunda Trabzonspor mücadelesinde savunmanın göbeğinde Napoli mücadelesinde olduğu gibi Luiz Rhodolfo görev aldı. Geçen sezon Süper Lig'de 7 Şubat 2016'da Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ağır bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Rhodolfo, bu sezon Süper Lig'de ilk kez ilk 11'de oynama şansı yakaladı. Bu sezon Gençlerbirliği ve Atiker Konyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olan Brezilyalı oyuncu, Napoli maçında da ilk 11'de görev almıştı.

Cenk Tosun orta sahanın sağında oynadı

Son resmi maçta yedekler arasında yer alan Cenk Tosun, Trabzonspor karşısında 11'de oynadı. Napoli maçında olduğu gibi forvet hattında Vincent Aboubakar gol ararken, Cenk ise orta sahanın sağında görev aldı. Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Ricardo Quaresma ve Marcelo Guedes da ilk 11'de görev aldı. Andreas Beck ve Gökhan İnler gibi Tolga Zengin, Olcay Şahan, Ömer Şişmanoğlu, Kerim Frei ve Atınç Nukan ilerleyen dakikalarda şans bulmak üzere yedek kulübesinde bulundu.

4 oyuncu sakat

Beşiktaş'ta 4 oyuncu sakatlığı nedeniyle Trabzonspor maçı kadrosunda yer almadı. Siyah-beyazlı ekipte Caner Erkin, Anderson Talisca, Aras Özbiliz ve Necip Uysal'ın sakatlığı bulunuyor. Genç kaleci Utku Yuvakuran ise teknik direktör Güneş tarafından tercih edilmedi.

Stat doldu

Beşiktaş'ın Trabzonspor ile yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı taraftarlar, yine takımlarına büyük destek verdi. Vodafone Arena'da geçmiş yıllarda kapalı diye tanımlanan Doğu Tribün'nün alt bölümlerinde çok küçük boşluk gözlenirken, mücadeleyi 40 bine yakın taraftar takip etti.

Trabzonspor'da kadro değişmedi

Vodafone Arena'da ilk kez Beşiktaş'a konuk olan Trabzonspor'da ise teknik direktör Ersun Yanal, kadroda değişiklik yapmadı. Yanal, geçen haftaki Çaykur Rizespor mücadelesinde olduğu gibi Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Jan Durica, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Dame N'doye, Uğur Demirok, Ogenyi Onazi, Matus Bero, Mustafa Akbaş, Yusuf Erdoğan ilk 11'iyle sahada yer aldı.

Bordo-mavili taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı

Trabzonsporlu taraftarlar, Beşiktaş karşısında takımlarını yalnız bırakmadı ve kendilerine ayrılan tribünün büyük bölümünü doldurdu. Konuk takım taraftarları, Galatasaray mücadelesinin ardından uzun bir aradan sonra Beşiktaş'ın iç saha maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Bordo-mavililer, Beşiktaşlı taraftarların teknik direktör Şenol Güneş'e verdiği desteğin aynısını gerçekleştirdi ve takımlarının eski çalıştırıcısını alkışladılar. Bu arada 21 Yaş Altı Ligi'nin 10. haftasında BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde oynanan maçta Beşiktaş, Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

BEŞİKTAŞ: 2 - TRABZONSPOR: 1

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Rhodolfo, Adriano, Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Hutchinson, Quaresma, Tolgay Arslan, Aboubakar
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Trabzonspor: Onur Kıvrak, Zeki Yavru, Uğur Demirok, Durica, Mustafa Akbaş, Bero, Mehmet Ekici, Okay Yokuşlu, Onazi, Yusuf Erdoğan, N'Doye
Teknik Direktör: Ersun Yanal

Goller: Dk. 7 Luiz Rhodolfo, Dk. 17 Cenk Tosun (Penaltıdan) (Beşiktaş); Dk. 41 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Dk. 43 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş); Dk. 45+1 Uğur Demirok, Dk. 45+3 Zeki Yavru (Trabzonspor)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

 

90'Mete Kalkavan'ın son düdüğü ile karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor. Bu sonuçla Beşiktaş, puanını 24 yaparak 2. sıradaki yerini korurken, Trabzonspor, 11 puanla 12. sırada kalıyor.

90'Aytaç Kara'nın yerden pası ile sağ kanatta topla buluşan Mehmet Ekici'nin ortası herkesi aşıyor ve top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

90'Luis Ibanez'in pası ile sol kanatta topla buluşan Mehmet Ekici'nin ortası kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

90'Gökhan İnler'in yerden pası ile sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma'nın ortası Mustafa Akbaş'tan dönüyor.


90'Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.

86'Mehmet Ekici'nin pası ile sol kanatta topla buluşan Luis Ibanez'in ortasını Luiz Rhodolfo kafayla uzaklaştırıyor.

82'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ortasını ön direkte Dame N'Doye, kafayla uzaklaştırıyor.

80'Trabzonspor takımı bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Ogenyi Onazi'nin yerine Luis Ibanez'i oyuna alarak kullanıyor.

79'Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Gökhan İnler'in yerden çektiği şut kaleci Onur Kıvrak'ta kalıyor.

77'Beşiktaş, bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Vincent Aboubakar oyundan çıkarken yerine Ömer Şişmanoğlu giriyor.

75'Mehmet Ekici'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Matus Bero'nun ortasını savunma uzaklaştırıyor.

72'Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında sol çaprazda buluşan Aytaç Kara'nın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

65'Trabzonspor, bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliğini zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak karşılaşmaya devam edemeyen Yusuf Erdoğan'ın yerine Aytaç Kara, karşılaşmaya dahil oluyor.

65'Ricardo Quaresma'nın yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Tolgay Arslan'ın çektiği şutu kaleci Onur Kıvrak, kornere çelmeyi başarıyor.

64'Jan Durica'nın sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Dame N'Doye'nin gelişine çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

62'Trabzonspor ceza sahasının hemen dışında Yusuf Erdoğan'a sert müdahalede bulunan Ricardo Quaresma, sarı kart görüyor.

62'Oğuzhan Özyakup'un pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Vincent Aboubakar'ın çektiği şut Jan Durica'dan dönüyor.

57'Tolgay Arslan'ın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Vincent Aboubakar'ın çektiği şut kaleci Onur Kıvrak'ta kalıyor.

57'Tolgay Arslan'ın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Vincent Aboubakar'ın çektiği şut kaleci Onur Kıvrak'ta kalıyor.

53'Mehmet Ekici'nin pasına sağ kanatta hareketlenen Yusuf Erdoğan için ofsayt bayrağı kalkıyor.

52'Matus Bero'nun yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Dame N'Doye'nin çektiği şut kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

50'Luiz Rhodolfo'nun Dame N'Doye'ye yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Yusuf Erdoğan geçiyor. Yusuf Erdoğan'ın ortası kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

47'Mustafa Akbaş'ın Gökhan Gönül'e yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ortasını Atiba Hutchinson takım arkadaşlarına indirmek istiyor ancak araya giren Trabzonspor savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

46'İkinci yarı Vincent Aboubakar'ın yaptığı santra vuruş ile başlıyor.


45'Mete Kalkavan'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor.

45'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin ortasını Beşiktaş savunması uzaklaştırıyor.

43'Topsuz alanda hakeme itirazlarda bulunan Oğuzhan Özyakup, sarı kart görüyor.

41'Trabzonspor'un farkı 1'e indiren golünde asisti yapan isim Matus Bero oluyor.

41'GOOOLL!! Trabzonspor, Yusuf Erdoğan'ın attığı golle skoru 2-1 yapıyor. Luiz Rhodolfo'nun çıkarken kaptırdığı topla buluşan Matus Bero, hiç bekletmeden yerden pasını sağ çaprazda bulunan Yusuf Erdoğan'a veriyor. Yusuf Erdoğan, ceza sahası içerisine girdikten sonra altıpasın hemen dışından şutunu çekiyor, top kaleci Fabricio Agosto'nun solundan ağlarla buluşuyor.

31'Cenk Tosun'un yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma için ofsayt bayrağı kalkıyor.

27'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ortasını Trabzonspor savunması uzaklaştırıyor.

25'Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Yusuf Erdoğan'ın çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

21'Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Ekici'nin çektiği şut kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

20'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ortasını Trabzonspor savunması uzaklaştırıyor.

17'GOOOLL!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un penaltıdan attığı golle 2-0 öne geçiyor. Sol çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma, ceza sahası içerisine girer girmez Matus Bero'nun yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor ve hakem Mete Kalkavan, Beşiktaş lehine penaltı kararı veriyor. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Cenk Tosun, topu kaleci Onur Kıvrak'ın solundan ağlarla buluşturuyor.

13'Sol kanattan ceza sahası içerisine giren Yusuf Erdoğan'ın ortasını savunma uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda bulunan Ogenyi Onazi'ye geliyor. Onazi'nin gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

12'Ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Mehmet Ekici'nin yerden çektiği şut kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

11'Okay Yokuşlu'nun Oğuzhan Özyakup'a yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ortası ile altıpasa yakın bir noktada topla buluşan Marcelo'nun kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

7'Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golde asisti yapan isim Atiba Hutchinson oluyor.

7'GOOOLL!! Beşiktaş, Luiz Rhodolfo'nun attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Ricardo Quaresma kullanıyor. Quaresma'nın ortası ile ön direkte buluşan Atiba Hutchinson, topu kafayla arka direkte bulunan Luiz Rhodolfo'ya aşırıyor. Arka direkte topla buluşan Rhodolfo'nun kafa vuruşunda top Onur Kıvrak'ın solundan ağlarla buluşuyor.

5'Ricardo Quaresma'nın sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Gökhan Gönül, topu kafayla Vincent Aboubakar'a indiriyor. Aboubakar'ın gelişine çektiği şutu kaleci Onur Kıvrak kornere uzaklaştırıyor.

5'Luiz Rhodolfo'nun Matus Bero'ya yaptığı faulün ardından sağ kanattan, son çizgiye yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin ortasını Uğur Demirok kafayla indirmek istiyor ancak Beşiktaş savunması son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

1'Karşılaşma Trabzonsporlu futbolcuların yaptığı santra vuruş ile başlıyor.


İLK 11'LER

Beşiktaş: Fabri - Gökhan Gönül - Marcelo - Rhodolfo - Adriano - Atiba - Tolgay Arslan - Oğuzhan -Quaresma - Cenk Tosun - Aboubakar

Yedekler: Tolga, Beck, Atınç, Gökhan İnler, Kerim Frei, Olcay Şahan, Ömer Şişmanoğlu

Trabzonspor: Onur, Zeki, Uğur, Durica, Mustafa, Okay, Onazi, Mehmet, Bero, Yusuf, N'Doye

Yedekler: Esteban, Mustafa Yumlu, Jun-Suk, Ibanez, Aytaç, Akakpo, Muhammet Demir