Derbinin gizli kahramanı Souza

Derbinin gizli kahramanı Souza

Sarı-lacivertli takımda Galatasaray derbisinde gizli kahraman Josef de Souza olacak.

Tıpkı Manchester United maçında olduğu gibi bir taktik düşünen Dick Advocaat Brezilyalı futbolcuyu orta alanda kilit isim olarak görevlendirecek.

Fenerbahçe’de Galatasaray derbisi öncesi taktiksel planlamalar devam ediyor. Teknik direktör Dick Advocaat, tıpkı 2-1 kazanılan Manchester United maçındaki gibi bir taktik disiplin hazırlamayı düşünüyor.
 
Buna göre de orta sahadaki oyuna dikkat çeken Advocaat’ın Josef de Souza’yı özel olarak hazırladığı bildirildi. Ozan Tufan’ın sakatlıktan yeni çıkması ve Mehmet Topal’ın da cezalı olması nedeniyle orta alanda ciddi bir boşluğu olan Advocaat, Souza’yı kilit isim olarak görevlendirecek.
 
Buna göre de tecrübeli oyuncu, merkezde çift yönlü oyunuyla takımın kalbi olacak. Manchester United maçında da aynı görevde olan ve 6 numara pozisyonuna geçen Brezilyalı yıldız, Galatasaray önünde de benzer bir kimliğe bürünecek.

Hem takımın pas trafiğini hem de hücum ile defans arasındaki bağlantıyı kuracak olan Souza’nın temposu, takımın temposunu da etkileyecek. 

Buna göre, pas oyununda sorumluluk alacak 28 yaşındaki oyuncu, hem kanatların bindirmelerinde hem de ileriye dönük oyunda takımın organizasyonunu sağlamaya çalışacak. 

Milliyet