Fena tufaya geldiler !

Fena tufaya geldiler !

Galatasaray’ın kulübün internet sitesinden kurumsal kimliğiyle yaptığı açıklamadan yönetimin haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Galatasaray kulüp internet sitesinden yayınlanan ve Alex tarafından yalanlanan metni, basın sorumlusu Baydar ile birlikte iki yönetici İşbecer ve Üçer’in hazırladığı, sonrasında da Başkan Özbek’e onaylattığı belirtildi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yanıt verirken, sarı-lacivertlilerin eski futbolcusu Alex de Souza’ya ait olduğu iddia edilen “Başkan eğer bize güvenseydi, biz zaten kendi emeğimizle şampiyon olabilirdik. Şikeye bulaşıp, biz futbolcuları ve Fenerbahçe’yi lekelemesine gerek yoktu” ifadelere yer veren Cim-Bom, bizzat Alex tarafından yalanlanınca kriz çıktı.

Haberzon’dan alıntı

Medya sorumlusu İskender Baydar ile beraber iletişimden sorumlu yönetici Selim Arda Üçer ve Genel Sekreter Fatih İşbecer tarafından kaleme alınan ve Başkan Dursun Özbek’in onayı ile yayımlanan metinden diğer yöneticiler ancak siteye konduktan sonra haberdar oldu.

Trabzon’da kurulan haberzon.com isimli internet sitesinde yer alan ve Alex’in ağzından çıktığı iddia edilen yalan metnin referans alınarak Aziz Yıldırım’a yanıt verilmesi, camia içerisinde de ağır eleştirilere neden oldu.

Yapılan değerlendirmelerde, “Haklı olduğumuz konuda bile kendimizi yanlış savunuyoruz” denildi. Galatasaray’da sosyal medyanın etkisi özellikle Hamza Hamzaoğlu’nun gönderilişi ve Sabri Sarıoğlu’nun sözleşmesinde geri adım atılmasında tavan yapmıştı.

Başta Oumar Niasse transferinin gerçekleşmemesi, Aydın Yılmaz ve Yekta Kurtuluş’la yolların ayrılması gibi birçok durumda yine sosyal medyanın sesine kulak veren sarı-kırmızılılar, burada da sosyal medyanın ‘tuzağına’ düşmüş oldu.

Alex: Beni kirletmeyin

Fenerbahçe’nin eski kaptanı Alex De Souza, Galatasaray’ın açıklamasına sert çıktı, adının kirletilmemesini istedi. Brezilyalı oyuncu, “Galatasaray kulübü ve taraftarına saygım daima olmuştur, olacaktır. Ama benim ismimi bugün kullandıkları şekilde kullanıp kirletmelerini asla kabul etmiyorum. Bugünkü açıklamada hakkımda yer alan şekilde 2010-2011 sezonu hakkında bir virgül açıklamam dahi olmamıştır. Kimse de bunun aksine cümleleri ağzımdan çıkmış gibi yazamaz. 2010-2011’de top oynayarak kazandık ve hatırladığım her an aynı iştahla içimde kutluyorum. Her zaman da kutlayacağım. Çünkü büyük bir savaş, emek, ter ve iyi futbolla kazandık!” dedi.