Galatasaray işte bu yüzden yenildi

Galatasaray işte bu yüzden yenildi

Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının istatistikleri sarı kırmızılı takımın neden yenildiğini net biçimde ortaya koyuyor.

Karadeniz ekibi, 4 golün 2'sini Sabri'nin görev yaptığı sağ kanattan bulurken, çift forvet olarak sahaya çıkan Burak Yılmaz ve Umut Bulut, rakip ceza alanında topla hiç buluşamadı ve toplamda sadece 1 şut atabildi!

İki kez öne geçtiği Rizespor'a 90+2 ve 90+4.dakikada yediği goller ile 4-3 mağlup olan Galatasaray'da sessizlik hakim...
 
Ligde tam 38 maç sonra kalesinde 4 gol birden gören Galatasaray'da tarihe geçen ve bozgun niteliğindeki 90 dakikanın istatistikleri sarı kırmızılı takımın neden yenildiğini net biçimde ortaya koyuyor.
İşte Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının kaderini belirleyen bazı istatistikler...
 
SABRİ VE OLCAN'IN ÜZERİNE OYNAYIP KAZANDILAR
 
- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, oyuncularına Galatasaray'ın sağ ve sol beklerinin üzerine gitmelerini istedi. Nitekim bunun sonucunda uzatma dakikalarındaki 2 gol Sabri'nin görev yeri sağ kanattan, ilk gol ise Olcan'ın bölgesinden geldi.
 
- Sabri Sarıoğlu, yenilen gollerin yanı sıra, top kullanmada da başarısızdı. Maç boyunca Sabri, 48 pasın 30'unu geriye ve yana oynadı. 8 pas da yanlış yerlere gitti. Galatasaray'da pas isabet oranı en düşük olan isim, Benfica maçında olduğu gibi Sabri Sarıoğlu idi.
 
- Galatasaray'ın iki golcüsü Umut ve Burak maç boyunca rakip ceza sahasında topla buluşamadı. Cimbom, çift forvetle çıktığı maçta iki golcüsünden sadece 1 şut bulabildi.
 
- Kaleci Muslera; Burak Yılmaz ve Umut Bulut'tan daha fazla topla buluştu.
 
UMUT BULUT 174 DAKİKADIR ŞUT ÇEKEMİYOR
 
- Umut, 25 Ekim'de oynanan Fenerbahçe derbisinden bu yana rakip kalelere şut atamadı. Çaykur Rizespor maçını da rakip kaleye şut atmadan tamamlayan Umut, son 174 dakikadır rakip kaleye şut çekemiyor.
 
- Umut Bulut, toplam 28 pas denemesi yaparken bunların 21'ini yana ve geriye oynadı. Birinde başarısız oldu.
 
- Çaykur Rizespor'un sağ beki Orhan Ovacıklı tek başına maçta 5 top kaptı. Orhan tek başına Galatasaraylı futbolcuların top kapma sayısına ulaştı.

Hürriyet