Galatasaray kendine geldi !

Galatasaray kendine geldi !

Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın en kritik maçında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yenerek kötü gidişe son verdi.

Süper Lig'e kötü başlayan ve ezeli rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın gerisinde kalan Galatasaray'ın yardımına Mbia koştu. Trabzonsporlu futbolcu, kendi kalesine attığı golle Galatasaray'a üç puanı hediye etti. Galatasaray, ligdeki ikinci galibiyetini elde ederken Trabzonspor ise ilk yenilgisini aldı.

Bu sezona lig ve Şampiyonlar Ligi'nde kötü bir başlangıç yapan Galatasaray, zorlu Trabzon deplasmanında 1-0 kazandı ve kötü gidişe dur dedi.

Ligde Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarının son bölümünde oyuna giren ve performansıyla beğeni kazanan Marin, bu kez teknik direktör Şota Arveladze tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Marin'in ilk 11'de yer almasıyla genç oyuncu Yusuf Erdoğan, yedek kulübesine çekildi. Ümit Milli Futbol Takımı'nın 2017 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Hollanda ile oynadığı maçta sakatlanan ve geçen haftaki Kayserispor karşılaşmasında takımda yer alamayan Okay Yokuşlu, bir hafta aradan sonra formasına kavuştu. Trabzonspor'da geçen hafta orta alanda görev yapan Mehmet Ekici, Galatasaray maçında yedekte kalırken, Özer Hurmacı formayı alan isim oldu.

Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile oynadıkları maça göre ilk 11'de 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sarı-kırmızılı takımda kırmızı kart cezalısı olan Selçuk İnan ile Emre Çolak maç kadrosunda yer almazken, Sabri Sarıoğlu da yedek kulübesinde oturdu. Selçuk İnan ve Emre Çolak'ın yerine orta alanda Rodriguez ve Bilal Kısa forma giydi. Ligin ilk haftasındaki Medicana Sivasspor maçında görev alan Bilal Kısa, 3 hafta aradan sonra tekrar 11'de sahaya çıktı. Sabri Sarıoğlu'nun yedek kulübesine çekilmesiyle Yasin Öztekin, 11'de oynayan başka bir oyuncu oldu. Savunmanın sağında Sabri'nin yerine ilk kez bir Süper Lig maçına çıkan Denayer görev yaptı.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Trab zonspor ilk devrede özellikle Marin ile etkili olmaya çabaladı. Alman yıldız, ilk devrede  3 kez gole yaklaştı ama bunarın ikisinde Muslera'yı geçemedi. Galatasaray ise ilk yarıda önemli bir tehlike yaratamadı. Bodo mavililer adına en önemli fırsatı yakalayan N'Doye, karşı karşıya pozisyonda golü bulamadı.

İkinci yarıda Trabzonspor, Galatasaray orta sahasının yorulmasını çok iyi değerlendirdi ve fırsatlar bulmaya başladı. Bunların en önemlisinde Marin'in pasında erkan bomboş kale yerine topu direğe nişanladı. Hemen ardından bu kez Marin'in vuruşu direkten döndü. Üstüste pozisyonlara bir tane de Galatasaray'ınki eklendi. 63. dakikada Sinan'ın şutu direkten döndü.

Galatasaray, 75. dakikadan sonra kontrolü ele geçirdi ve pozisyon bulmaya başladı. Bunların birinde de golü buldu. 82. dakikada Bilal'in ortasında Onur'dan seken top M'Bia'ya çarptı ve ağlarla buluştu. Böylece Galatasaray 1-0 öne geçti.

Kalan bölümde üstünlüğünü korumayı başaran Galatasaray, zorlu karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı ve kötü gidişe dur demeyi başardı. Sarı kırmızılılar, bu galibiyetle 8 puana yükselirken, ilk kez yenilen Trabzonspor 10 puanda kaldı. Sarı kırmızılılar, böylece bodo mavililer karşısındaki 2 maçlık yenilgi serisine de nokta koymuş oldu.

TRABZONSPOR - GALATASARAY:0-1

TRABZONSPOR: Onur, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Constant, Okay, MBia, Marko Marin, Özer, Erkan Zengin, NDoye
TEKNİK DİREKTÖR: Shota Arveladez

GALATASARAY: Muslera, Denayer, Semih, Hakan Balta, Carole, Rodriguez, Bilal, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

İŞTE DEV DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]


90. DK: Hakem Cüneyt Çakır müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90. DK: Sağ kanattan son çizgiye inen Yasin ceza sahasına girer girmez ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Bu noktada Salih topu kafa ile karşılıyor. Penaltı noktasının sağ çaprazında topu önünde bulan Wesley Sneijder gelişine vuruşunu yapıyor ve yerden seken topu son anda üst direğin altından kaleci Onur çıkartıyor.

90. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 5 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

88. DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında Yasin'in pası ile sağ çaprazda topla buluşan Umut ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

87. DK: Salih'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Dame N'Doye ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Muslera çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

85. DK: Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Oscar Cardozo doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

82. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Stephane M`bia'nın kendi kalesine attığı gol ile öne geçiyor! Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Bilal ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Kaleci Onur'un yumruklarından seken top Stephane M`bia'a çarparak kalenin sağ köşesinden filelerle buluşuyor.

81. DK: Ceza sahası sol çaprazına sokulan Wesley Sneijder doğrudan kaleyi düşünüyor ancak Onur sol köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor.

78. DK: Trabzonspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kevin Constant oyundan alınırken yerine Salih Dursun oyuna dahil oluyor.

76. DK: Sarı kırmızılılar mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Wesley Sneijder'in ara pası ile sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Umut Bulut vuruşunu yapıyor ancak kaleci Onur Kıvrak gole izin vermiyor.

75. DK: Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

72. DK: Trabzonspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Özer Hurmacı oyundan alınırken yerine Oscar Cardozo oyuna dahil oluyor.

69. DK: Bilal Kısa'nın pası ile ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Sinan Gümüş rakibini geçerek ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

68. DK:Trabzonspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Erkan Zengin oyundan alınırken yerine Yusuf Erdoğan oyuna dahil oluyor.

66. DK: Galatasaray cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Burak Yılmaz oyundan alınırken yerine Umut Bulut oyuna dahil oluyor.


64. DK: Galatasaray'da Burak Yılmaz sakatlık geçiriyor ve muhtemelen oyuna devam edemeyecek.

63. DK: Yasin'in pası ile ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Sinan Gümüş yerden çok sert vuruyor ancak top sol kale direğinden oyun alanına geri dönüyor.

61. DK: Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Lukas Podolski oyundan alınırken yerine Sinan Gümüş oyuna dahil oluyor.

60. DK: Sol kanattan gelişen atakta Erkan Zengin yerden pasını penaltı noktasının gerisindeki arkadaşı Stephane M`bia'ya gönderiyor. Stephane M`bia bekletmeden pasını ceza yayı gerisindeki arkadaşı Marko Marin'e veriyor. Marin gelişine çok sert vuruyor ancak top savunmaya çarpıyor ve kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

58. DK: Marko Marin ceza yayı sağ tarafındaki çizgi üzerinden sert vuruyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

56. DK: Ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Erkan Zengin vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

54. DK: Bordo mavililer mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Topla birlikte ceza yayına hareketlenen Dame N'Doye ara pasını ceza sahası içerisine hareketlenen Marko Marin'e gönderiyor. Marko Marin altıpas sağ tarafına hareketlenerek pasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Erkan Zengin vuruşunu yapıyor ancak top üst direkten oyun alanına geri dönüyor.

52. DK: Ceza sahası sol çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Özer Hurmacı ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

50. DK: Konuk ekip Galatasaray bu dakikalarda kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

48. DK: Sol kanattan hızlı çıkan Erkan Zengin rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inmeden pasını arka direğe göndermek istiyor ancak savunmada Lionel Carole son anda araya giriyor ve mutlak bir gol pozisyonunu engelliyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısına başlayan taraf Trabzonspor oluyor.


45. DK: İlk yarının sonuna uzatma bölümü eklenmiyor ve Cüneyt Çakır ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

43. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Marko Marin ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Ceza sahası içerisinde yaşanan kısa süreli karambolden sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

43. DK: Sol kanattan gelişen atakta Kevin Constant ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Dame N'Doye'den önce Lionel Carole kafa vuruşunu yapıyor ve topu kornere gönderiyor.

40. DK: Trabzonspor gole çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Marko Marin ara pasını savunma arkasına sarkan Dame N'Doye'ye gönderiyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Dame N'Doye ceza sahası içi sağ tarafından vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

38. DK: Kullanılan serbest vuruşta Marko Marin ortasını altıpas sol tarafına doğru gönderiyor ancak bu topu Burak kafa ile karşılıyor.

38. DK: Marko Marin ceza yayı sol çaprazına sokuluyor ve rakibi Semih Kaya'yı geçmek isterken yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Cüneyt Çakır faulü işaret ediyor ve Semih'i sarı kart ile cezalandırıyor.

36. DK: Bilal Kısa'nın havadan uzun pası ile topla buluşan Burak Yılmaz kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

33. DK: Trabzonspor'da Stephane M`bia, rakibi Jose Rodriguez'e yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

32. DK: Sol kanattan gelişen atakta Kevin Constant son çizgiye inmeden ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Marko Marin uçarak kafa vuruşunu yapıyor ancak sol köşeye yönelen topu kaleci Fernando Muslera uzanarak kontrol ediyor.

31. DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken konuk ekip Galatasaray'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

28. DK: Bu dakikalarda yapılan karşılıklı pas hataları ile sık sık top kayıpları gözleniyor.

25. DK: Burak Yılmaz'ın yakın pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Lukas Podolski çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

24. DK: Konuk ekip Galatasaray kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

21. DK: Topla birlikte hareketlenen Özer sağ kanattan arka direğe doğru ortasını gönderiyor. Altıpas sol tarafında topu kontrol eden Erkan Zengin topu sağ tarafına çekerek rakibini geçmek isterken araya giren takım arkadaşı Marko Marin bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

19. DK: Sağ kanat taç çizgisinin hemen yanından kullanılan serbest vuruşta Bilal Kısa ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Savunmadan seken top penaltı noktası üzerinde Hakan Balta'da kalıyor. Hakan Balta yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

18. DK: Savunma arkasına sağ kanattan sarkan Burak Yılmaz, rakibi Kevin Constant tarafından düşürülüyor. Pozisyon sonrasında hakem Cüneyt Çakır, Kevin Constant'a tereddütsüz sarı kartını gösteriyor.

17. DK: Galatasaray gole çok yaklaştı. Trabzonspor kontra atağında Marko Marin'in yaptığı pas hatasını değerlendiren Galatasaray savunmasının ileri uca oynadığı uzun topu sol kanatta Lukas Podolski kontrol ediyor. Lukas Podolski ceza sahası sol çaprazının gerisinden kalecinin açıldığını görüyor ve vuruşunu yerden yapıyor. Kaleci Onur Kıvrak uzanıyor ve bu topa sahip oluyor.

17. DK: Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Bilal Kısa ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

15. DK: Ceza yayının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajdan geri geliyor.

12. DK: Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

9. DK: Kevin Constant sol kanattan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Savunmanın arasından kaçan Dame N'Doye bu topa vuruşunu yapıyor ve top sol direkten geri geliyor. Pozisyon sonrasında hakem Cüneyt Çakır, yardımcısının bayrağını işaret ederek ofsayt kararı veriyor.

8. DK: Sol kanat taç çizgisinin hemen yanından kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

6. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Luis Pedro Cavanda ortasını ön direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Okay Yokuşlu kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

4. DK: Sağ kanattan ceza sahası çizgisi üzerinden son çizgiye inmeye çalışan Yasin Öztekin, rakibi Erkan Zengin ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalıyor ancak hakem Cüneyt Çakır'ın kararı devam.

2. DK: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Luis Pedro Cavanda ortasını ceza sahası içi sağ tarafına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Marko Marin kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera bu topu iki hamlede kontrol ediyor.

1. DK: Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile müsabakaya Galatasaray başlıyor.


TRABZONSPOR: Onur, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Constant, Okay, MBia, Marko Marin, Özer, Erkan Zengin, NDoye

GALATASARAY: Muslera, Denayer, Semih, Hakan Balta, Carole, Rodriguez, Bilal, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak