Galatasaray'da feda olacak mı ?

Galatasaray'da feda olacak mı ?

Galatasaray başkanı Dursun Özbek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Finansal Fair Play incelemesi sonunda UEFA  tarafından Avrupa Kupaları’ndan 1 yıl men cezası alan Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek, futbolculardan feda etmelerini istemeyeceklerini söyledi. 
UEFA tarafından sarı-kırmızılı kulübe gönderilen karar metninde belirtilen maaş sınırlamasına göre mevcut futbolcuların durumunun ne olacağı merak konusuydu. Kamuoyunda, yüksek maaş alan oyunculardan feda yaparak sözleşmelerini revize etmelerinin isteneceği iddia ediliyordu.

İmzaların arkasında

Ancak Milliyet’e konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bu duruma açıklık getirdi, “Galatasaray kimseden feda istemez. Her zaman yapılan sözleşmelerin ve attığımız imzaların arkasındayız. Bunu inkar edecek bir davranış içinde olmayacağız” dedi.
Özbek, 21 sayfalık metini tüm yönleriyle incelediklerini belirtirken, “UEFA’nın getirdiği bütçe sınırlamasının (65 milyon euro) ne anlama geldiğini çözmek istiyoruz. Bu futbolculara verilen ücreti mi kapsıyor yoksa Sportif AŞ’nin bütün giderleri mi? İşte bunu çözmeye çalışıyoruz” dedi.

CAS kararsızlığı

Başkan Özbek, AS konusunda ise karar vermediklerini belirterek, “Cezanın iptali için zerre kadar olasılık varsa bunu elbette gündeme alabiliriz. Ancak şu an için karar vermedik” ifadesini kullandı.
Başkan Dursun Özbek, “Belki tablonun sorumlusu siz değilsiniz ama tarihe Avrupa’dan men cezası almış bir kulübün başkanı olarak geçeceksiniz” yorumumuza ise “Karar sonrası her Galatasaraylı üzülmüştür. Bu kulübün kuruluş gayesi yabancı olan takımları yenmektir. Üzgünüz ama gerçeklerle yüzleşmek gerekiyor” yanıtını verdi.

Milliyet