Gizlice başka bir kulüple görüştü !

Gizlice başka bir kulüple görüştü !

Fenerbahçe'nin teknik direktörlük görevinden almak istediği Vitor Pereira, her gittiği yerden olaylı ayrılıyor.

Pereira, 2013'te, iki şampiyonluk yaşadığı Porto'dan ayrılıp, maaşını neredeyse 8'e katlayarak senelik 3 milyon Euro'ya Suudi Arabistan ekibi Al Ahli'ye imza attı. Burada geçirdiği ilk sezonda 3. oldu. Sürekli yöneticilerle takıştı, oyuncularını eleştirdi. Sonunda kendini göndermeyi başararak 3 milyon Euro tazminat aldı.
 
2015'te Olympiakos'u şampiyon yaptı. Gizlice Glasgow Rangers'la görüşünce, başkan Marinakis'i çıldırttı. Tam FIFA'lık olacakken, imdadına Terraneo yetişti!
 
Porto (2011-2013)
 
Villas Boas'ın Chelsea'ye gitmesinin ardından Porto, yardımcısı Vitor Pereira'yı takımın başına getirdi. Pereira, Portekiz Süper Kupası'nda Guimaraes'i devirerek buradaki macerasına başladı.
 
2 sezonda ligde 2 şampiyonluk elde etti. Ancak Avrupa'da başarısız olunması, her başarısızlıkta başkalarını suçlaması (2013 yılında Porto ikinci sıradayken, Portekiz Ligi için 'kirlenmiş bir organizasyon' dedi. Takımı şampiyon olunca ise Portekiz Ligi'nin dünyanın en prestijli ve rekabetçi liglerinden biri olduğunu söyledi) ve başta James Rodriguez olmak üzere yıldız futbolcularla arasındaki sorunlar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu.,
 
Al Ahli (2013-2014)
 
Porto ile biten sözleşmesinin ardından adı İngiliz ekibi Everton ile anıldı. Ancak o sürpriz bir şekilde Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu. Portekiz ekibinden senelik 400 bin Euro kazanan Pereira, senelik 3 milyon Euro'ya Al Ahli ile iki yıllık sözleşme imzaladı.
 
Kendisinden beklentiler büyüktü ancak Al Ahli, lider Al Nassr'dan 20 puan fark yiyerek ligi 3. sırada tamamlayabildi. Bir basın toplantısında, rakip takım ve kendi oyuncularını eleştirirken, Al Ahli'li bir yetkili tarafından uyarılınca çılgına döndü, videosu internette fenomen haline geldi.
 
İlk sezonun sonunda Al Ahli Yönetimi, sürekli yöneticilerle takışan, futbolcular hakkında olumsuz açıklamalar yapan Pereira ile yolları ayırmaya karar verdi. Pereira da Suudi Arabistan'da mutlu değildi ancak kendisi ayrılmadı. Al Ahli Yönetimi, 3 milyon Euro karşlığında sözleşmesini feshetti.
 
Olympiakos (2014-15)
 
Yunanistan futbolunu domine eden Olympiakos'ta başkan Evangelos Marinakis, 'kötü futbol' gerekçesiyle şampiyonluk yaşamasına rağmen teknik direktör Michel'i sezon ortasında gönderdi.
 
Yerine, 8 Ocak'ta Vitor Pereira'yı getirdi. Kırmızı-Beyazlılar, sezonu şampiyon olarak tamamladı. Portekizli teknik adam, lig bittikten sonra gizlice İskoç ekibi Glasgow Rangers ile görüşmelere başladı. Bu haber İngiliz ve İskoç basınında yer alınca, Olympiakos Başkanı Marinakis küplere bindi. Kendilerinden habersiz başka bir kulüple görüşen Portekizli teknik adamı gönderme kararı aldı.
 
Rangers, Play-off'u kaybedip Premier Lig'e çıkamayınca, Pereira'nın bu takımın başına geçme hayalleri de suya düştü. Taraflar tam FIFA'lık olacakken, Portekizli'nin imdadına Terraneo yetişti ve Fenerbahçe'nin başına geçti.

Fanatik